Η Άλμπα έτρωγε σίδερα αλλά η Βαλένθια δεν είχε όρεξη να ηττηθεί στην έδρα της

Βαλένθια - Άλμπα

i

Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Άλμπα έτρωγε σίδερα αλλά η Βαλένθια δεν είχε όρεξη να ηττηθεί στην έδρα της

Sportal newsroom 23:25 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 14.08.2024

Η Βαλένθια επικράτησε εντός έδρας της Άλμπα με σκορ 79-71 έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς στο οποίο οι Γερμανοί «λύγισαν» στο τελευταίο δίλεπτο.

Βαλένθια και Άλμπα χάρισαν στους φίλους του μπάσκετ μια συναρπαστική αναμέτρηση με τους Ισπανούς να αναδεικνύονται τελικά νικητές με σκορ 79-71, αφού η ομάδα του Βερολίνου αποδείχθηκε σκληρό καρύδι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Άλμπα μετά τη νίκη της επί της Αρμάνι την προηγούμενη εβδομάδα έδειξε ότι δεν θέλει να βρίσκεται στην Euroleague απλά για τη συμμετοχή. Κόντρα στη Βαλένθια οι παίκτες του Γκονζάλεθ έτρωγαν σίδερα και προσπάθησαν να φύγουν από την Ισπανία με το «διπλό», κυρίως χάρη στον επιθετικό οίστρο ενός γνώριμου στο ελληνικό κοινό παίκτη, του Ματ Τόμας. Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού σημείωσε 16 πόντους και προσπάθησε να σπρώξει την ομάδα του στη νίκη, όμως στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν το ζητούμενο.

Βαλένθια και Άλμπα πήγαιναν χέρι - χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με το σκορ να έχει εναλλαγές όσον αφορά την ομάδα που είχε το προβάδισμα. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 15-14, ενώ στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 41-39 και όλα έδειχναν ότι ο αγώνα θα είναι θρίλερ, όπως και τελικά έγινε. 

Η Άλμπα δεν άφηνε τους Ισπανούς να ξεφύγουν, όμως στα τελευταία δύο λεπτά έχασε τη συγκέντρωσή της, με αποτέλεσμα να ηττηθεί και να μείνει στο 1-5, την ώρα που η Βαλένθια έφτασε στο 5-1.

MVP

Ο Σέμι Οτζελέγιε έκανε ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν μαζί με τον Ντέιβις οι κορυφαίοι των νικητών αφού σημείωσε 19 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

Η επόμενη αγωνιστική

Η Βαλένθια ταξιδεύει στο Μιλάνο για να παίξει με την Αρμάνι, ενώ η Άλμπα φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό. 

Οι διαιτητές

Χορντόφ, Βίκλικι, Ουντουάνσκι

Το κλειδί του αγώνα

Η Άλμπα δεν άφηνε τη Βαλένθια να ξεφύγει στο σκορ και της έ+βαζε δύσκολα μέχρι τα τελευταία δύο λεπτά, όταν έχασε τη συγκέντρωσή της και μοιραία ηττήθηκε. 

Δεκάλεπτα: 15-14, 41-39, 56-54, 79-71

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μουμπρού): Χάρπερ 11 (1/5 τρίποντα), Πουέρτο 4, Ρόιβερς 5, Πραντίγια 2, Τζόουνς 10 (3/6 δίποντα), Φεράντο, Ίνγκλις 6 (4 ριμπάουντ), Γιόβιτς 6 (3 ριμπάουντ), Τουρέ 2, Ρόμπερτσον, Ντέιβις 14 (2 ριμπάουντ), Οτζελέγε 19 (7 ριμπάουντ)

ΑΛΜΠΑ (Γκονζάλες): Μπράουν 19 (3/7 τρίποντα), Πρόσιντα 5, Σπανιόλο 2, Ντίλοου 4, Μάτισεκ, Σνάιντερ 3, Τόμας 16 (3 ριμπάουντ), Νίκιτς, Ολίντι 10 (7 ριμπάουντ), Κουμάτζι, Τίμαν 8 (5 ριμπάουντ), Μπιν 4

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα μέσα από το Sportal

Sportal Euroleague Show με Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και όλα τα highlights της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!