Η Βαλένθια υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα με τρομερό Ντέιβις

Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας

i

Photo by Juan Navarro/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Βαλένθια υπέταξε τον Ερυθρό Αστέρα με τρομερό Ντέιβις

Νίκος Καλαμπάκας 23:43 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 14.08.2024

Ο Μπράντον Ντέιβις σημείωσε 21 πόντους και έδωσε στη Βαλένθια την 6η της νίκη στην Euroleague. «Θύμα» της ο Ερυθρός Αστέρας που προσπάθησε στο 2ο ημίχρονο να επιστρέψει ολοκληρωτικά, όμως δεν κατάφερε να φύγει χαμογελαστός από την Ισπανία.

Την έκτη της νίκη στην Euroleague σημείωσε η Βαλένθια η οποία επιβλήθηκε με σκορ 85-81 του Ερυθρού Αστέρα εντός έδρας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπράντον Ντέιβις που σημείωσε 21 πόντους για τους νικητές κι έβαλε τις δύο καθοριστικές βολές που έκριναν τον αγώνα υπέρ της ομάδας του. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Τρομερό ματς έγινε στη Βαλένθια, εκεί όπου η τοπική ομάδα υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και πήραν τα ηνία από το ξεκίνημα και επέβαλαν το παιχνίδι τους.

Μπράντον Ντέιβις και Σέμι Οτζελέγε είχαν τρελά κέφια και «κουβαλούσαν» επιθετικά τους γηπεδούχους, βάζοντας παράλληλα δύσκολα στον Ερυθρό Αστέρα. Η Βαλένθια έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο + 6 (25-19) και έδειχνε ότι ελέγχει απόλυτα το ματς.

Ο αγώνας κατηφόρισε ακόμα περισσότερο στη 2η περίοδο, όταν οι Ισπανοί έβγαλαν τρομερή ενέργεια στο παρκέ και έφτασαν να προηγούνται στο 20' με 16 πόντους (56-40).

Νέιπιερ, Μπολομπόι και Νέντοβιτς έδωσαν στους φιλοξενούμενους την ώθηση που χρειάζονταν προκειμένου να επιστρέψουν στον αγώνα και οι Σέρβοι κατάφεραν στην 3η περίοδο να επιστρέψουν και να κλείσουν τη διαφορά στο - 7 (72-65).

Με αντεπίθεση διαρκείας οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν σε 81-81 50'' πριν τη λήξη του αγώνα, όμως οι γηπεδούχοι πέρασαν ξανά μπροστά με καλάθι του Χάρπερ. Στη συνέχεια ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο και ο Ντέιβις έγινε αποδέκτης της μπάλας, κερδίζοντας το φάουλ. Ο σέντερ της Βαλένθια ευστόχησε στις βολές, έκανε το 85-81 και ουσιαστικά «καθάρισε» τον αγώνα υπέρ των Ισπανών.

MVP

Ο Μπράντον Ντέιβις είχε τη βοήθεια του Σέμι Οτζελέγε όμως ήταν ο κορυφαίος της Βαλένθια. Ήταν εύστοχος στις δύο κρίσιμες βολές στο τέλος και ήταν αυτός που «καθάρισε» το παιχνίδι.

Κλειδί του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα της Σερβίας. Η Βαλένθια πήρε διαφορά και μετά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν δύσκολο να την καλύψουν με αποτέλεσμα να ηττηθούν.

Η επόμενη αγωνιστική

Ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενείται από τη Μπασκόνια ενώ η Βαλένθια ταξιδεύει στη Γαλλία και την έδρα της Βιλερμπάν

Διαιτητές

Σούκους, Γιαβόρ και Ραντόικοβιτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-19, 56-40, 72-65, 85-81

Δείτε το Play by Play της αναμέτρησης με ένα κλικ ΕΔΩ