Κοντά στον Αρνόλντας Κουλμπόκα η Βαλένθια

Αρνόλντας Κουλμπόκα

i

© Intime

Κοντά στον Αρνόλντας Κουλμπόκα η Βαλένθια

Χρήστος Τσάλτας 14:41 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.08.2024

Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα ετοιμάζεται για επιστροφή στην Ισπανία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal βρίσκεται πολύ κοντά σε deal με την Βαλένθια για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο σχεδιασμός της Βαλένθια έχει μπει σε πλήρη εξέλιξη. Η ισπανική ομάδα έκανε δικούς της τους Μπουμπακάρ Τουρέ και Μπράντον Ντέιβις, θωρακίζοντας την φροντ λάιν της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ιδίως με την απόκτηση του Ντέιβις η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού πρόσθεσε ποιότητα, προσωπικότητα και εμπειρία, καλύπτοντας την αποχώρηση του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς.

Την ίδια στιγμή ωστόσο οι κινήσεις δεν σταματούν στην ισπανική ομάδα. Ο Μουμπρού και οι συνεργάτες του συνεχίζουν να «σκαλίζουν» την αγορά για τις καλύτερες δυνατές λύσεις, με σκοπό η ισπανική ομάδα να είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε ο Ίβηρας προπονητής είναι ένας... παλιός γνώριμός του από την συνύπαρξή τους στην Μπιλμπάο. Ο Αρνόλντας Κουλμπόκα είναι ελεύθερος στην αγορά, έχοντας ολοκληρώσει τη σεζόν στον Προμηθέα. Οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως η Βαλένθια έχει βάλει για τα καλά στο μάτι τον διεθνή άσο, που ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αρνόλντας Κουλμπόκα Αρνόλντας Κουλμπόκα / © Intime

Οι ίδιες πληροροφίες κάνουν λόγο πως οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν προχωρήσει αρκετά, με τους Ισπανούς να έχουν προβάδισμα για την απόκτησή του. Κι αυτό γιατί πέραν της Βαλένθια επαφές με τον παίκτη είχαν τόσο η Μπασκόνια, όσο και η Ζαλγκίρις.

Η επιθυμία του Μουμπρού είναι να φέρει στην ομάδα έναν παίκτη που αγωνίζεται στη θέση 4 και θα «ανοίγει» το γήπεδο με το περιφερειακό του σουτ. Από τη στιγμή που αποχώρησε και ο Τζέιμς Ουέμπ, με προορισμό την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η ανάγκη για έναν παίκτη με αυτά τα στοιχεία έγινε ακόμα πιο μεγάλη.

Για το λόγο αυτό η υπόθεση έχει προχωρήσει, η Βαλένθια έχει τον πρώτο λόγο και όλα δείχνουν πως το deal είναι κοντά, με τον Κουλμπόκα να ετοιμάζει βαλίτσες για επιστροφή στην Ισπανία, ώστε να συνεργαστεί με έναν γνώριμο, σε εκείνον, προπονητή.