«Ξέρανε» την Μονακό και μπήκε με το δεξί η Βαλένθια

Κρις Τζόουνς

«Ξέρανε» την Μονακό και μπήκε με το δεξί η Βαλένθια

Χρήστος Τσάλτας 23:38 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:55 - 14.08.2024

Το μεγάλο παιχνίδι του Μάικ Τζέιμς (21π, 7ασ) δεν αρκούσε για την Μονακό, καθώς η Βαλένθια με ηγέτη τον Σεμί Οτζελέγε (19π, 7ρ) πήρε τη νίκη (70-65) και μπήκε με το δεξί στην Euroleague.

Η Μονακό θεωρείται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Euroleague, όμως με το καλημέρα είδε πόσο απαιτητική είναι η σεζόν. Η Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, βρήκε μεγάλα σουτ στα τελευταία λεπτά και κατάφερε να φτάσει σε μεγάλη νίκη, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Σεμί Οτζελέγε με 19 πόντους, 6/11 σουτ και 7 ριμπάουντ ήταν το σημείο αναφοράς των νικητών, έχοντας βοήθειες από τον Κρις Τζόουνς που πρόσθεσε 14 πόντους και 3 ασίστ. Στην αντίπερα όχθη, οι Μονεγάσκοι στηρίχθηκαν στο δίδυμο Τζέιμς-Οκόμπο, με τον πρώτο να μετράει 21 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο δεύτερος μέτρησε 17 πόντους και 4/7 τρίποντα.

Η εξέλιξη του ματς

Οι δύο ομάδες δεν είχαν ρυθμό στην αρχή του αγώνα με αποτέλεσμα να βάζουν καλάθια με το... σταγονόμετρο στα πρώτα λεπτά. Η Μονακό είχε μια μικρή υπεροχή και στο πρώτο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 20-17, όμως η Βαλένθια στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και πήρε κεφάλι. 

Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με ένα πόντο (39-38) και το ματς έδειχνε ότι θα είναι αμφίρροπο. Η Μονακό δεν κατάφερε να φοβίσει τους αντιπάλους της, αφού όσο κι αν προσπαθούσε ο Τζέιμς να παρασύρει τους συμπαίκτες του, έβλεπαν τους Ισπανούς να είναι συγκενρτωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη. 

Οι παίκτες του Μουμπρού διατήρησαν το προβάδισμα τους μέχρι το τέλος του αγώνα και τελικά μπήκαν με το δεξί στη φετινή Euroleague, κόντρα σε μια ομάδα που έχει βλέψεις για την κατάκτησή της, με το ταμπλό να γράφει στο τέλος 70-65.

MVP: Σεμί Οτζελέγε

Σπουδαία εμφάνιση από τον παίκτη της Βαλένθια που έδωσε πολλές λύσεις στην ομάδα του και ήταν καθοριστικός παράγοντας της νίκης

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η Βαλένθια κοίταξε στα μάτια τη Μονακό και τελικά την κέρδισε. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απουσίες των Ουόκερ και Λόιντ, οπότε και λιγότερες λύσεις στην περιφέρεια, γεγονός που ίσως τους στοιχίσει στο ξεκίνημα της σεζόν. 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

Η Μονακό υποδέχεται την Βίρτους Μπολόνια την ερχόμενη Παρασκευή (13/10, 20:00), την ώρα που η Βαλένθια φιλοξενεί την Φενέρμπαχτσε, του Δημήτρη Ιτούδη, την ίδια ημέρα (13/10, 21:30) στην Fonteta.

Οι διαιτητές:

 Νταμίρ Γιαβόρ, Τόμισλαβ Χόρντοφ, Ράιν Πιράντι.

Τα δεκάλεπτα:

17-20, 39-38, 55-51, 70-65