Βαλένθια - Ολυμπιακός: Με στόχο το... αήττητο και την «εκδίκηση» στην Ισπανία οι «ερυθρόλευκοι»
i

Κώστας Παπανικολάου/ ©Intime

Βαλένθια - Ολυμπιακός: Με στόχο το... αήττητο και την «εκδίκηση» στην Ισπανία οι «ερυθρόλευκοι»

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:16 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:46 - 20.08.2024

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Βαλένθια στο «Φοντέτα» το βράδυ της Παρασκευής (24/2,21:30), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague - To πρόγραμμα, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τη Βαλένθια στην Ισπανία το βράδυ της Παρασκευής (24/2,21:30, Novasports Prime) στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την κατάκτηση του 11ου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία τους, την περασμένη Κυριακή (19/2) στο Final 8 που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο Κρήτης

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι στην κορυφή της βαθμολογία της Euroleague με ρεκόρ 17-7, ενώ από την άλλη οι «νυχτερίδες» βρίσκονται σε τροχιά playoffs με το 13-11 και τις ισοβαθμίες να τους κατατάσσουν στην όγδοη θέση.

Ο Ολυμπιακός πριν τη διακοπή για το Final 8 Κυπέλλου Ελλάδας ήταν σε πολύ καλό μομέντουμ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς «τρέχουν» ένα σερί έξι νικών. Η τελευταία επικράτηση, μάλιστα των Πειραιωτών ήταν επιβλητική, καθώς νίκησαν την Άλμπα με σκορ 93-60, μέσα στο Βερολίνο.

Στα αξιοσημείωτα στις «μάχες» ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πως ο Ολυμπιακός δεν έχει ηττηθεί στη «Φοντέτα». Οι «ερυθρόλευκοι» στις έξι προηγούμενες επισκέψεις του στην έδρα της ισπανικής ομάδας, μετρούν ισάριθμες νίκες! Σημειώνουμε πως φέτος οι Πειραιώτες νιώθουν άνετα στην Ισπανία, καθώς έχουν κάνει το 3/3. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφυγε με το «διπλό» από Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Βιτόρια.

Μιλουτίνοφ: «Οικογένειά μου ο Ολυμπιακός, μια μέρα θέλω να γυρίσω»
FIBA WORLD CUP

21:25 - 23.02.2023

Μιλουτίνοφ: «Οικογένειά μου ο Ολυμπιακός, μια μέρα θέλω να γυρίσω»

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ επέστρεψε στην Ελλάδα με την εθνική Σερβίας και σε δηλώσεις του πριν την προπόνηση της ομάδας του μίλησε μεταξύ άλλων για το αν είχαν γίνει συζητήσεις για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό.

Επομένως θέλουν να δώσουν συνέχεια στο αήττητό τους κόντρα στη Βαλένθια οι «ερυθρόλευκοι» αλλά και να πάρουν «εκδίκηση» από τις «νυχτερίδες». Θυμίζουμε ότι η ομάδα του  Άλεξ Μουμπρού επικράτησε του Ολυμπιακού με 83-82 στον πρώτο γύρο μετά από ένα δραματικό ματς στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει άπαντες στη διάθεσή του, πλην του Τζορτζ Πάπας. Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ είναι στην προεπιλογή της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Από τη μεριά του ο Άλεξ Μουμπρού δεν υπολογίζει στους Βαν Ρόσομ, Χέρμανσον και Χιμένεθ.

Διαιτητές της αναμέτρησης είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).

«Ευτυχώς είχαμε τέσσερις μέρες να επανέλθουμε μετά το Κύπελλο», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αφού «παίξαμε τρία παιχνίδια συνεχόμενα και υπάρχει μια πνευματική και σωματική κούραση. Πήραμε ένα ρεπό και μπορέσαμε να ξαναμπούμε στους ρυθμούς που απαιτεί ένα τέτοιο παιχνίδι. Μας απασχολεί που η Βαλένθια έμεινε γρήγορα εκτός Κυπέλλου. Είχε περισσότερες ημέρες από εμάς για ξεκούρασ».

Επίσης ο προπονητής του Ολυμπιακού προφανώς και θυμάται ότι στο ΣΕΦ είχαν ηττηθεί από τη Βαλένθια «σε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε και είχαμε μια διαφορά 16 πόντων. Είναι μια ομάδα που παίζει με ένα συγκεκριμένο τέμπο, όπως όλες οι ισπανικές. Είναι πολύ καλή στο τρανζίσιον, έχει έναν κορμό που είναι πολλά χρόνια μαζί. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, βρίσκεται σε θέση πλέι οφ και δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους. Εμείς πρέπει να παίξουμε στο επίπεδό μας και οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο».

Το πρόγραμμα της Παρασκευής (24/2)

20:00 / Ερυθρός Αστέρας - Άλμπα Βερολίνου
21:00 / Βιλερμπάν - Αναντολού Εφές
21:30 / Βίρτους Μπολόνια - Μπασκόνια
21:30 / Βαλένθια - Ολυμπιακός
21:45 / Μπαρτσελόνα - Μονακό

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης (23/2)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπάγερν Μονάχου: 90-82
Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός: 78-76
Ρεάλ Μαδρίτης - Ζαλγκίρις Κάουνας: 96-69
Παρτιζάν - Φενέρμπαχτσέ: 94-97

Βαθμολογία