Κλείνει στη Βαλένθια ο Μπράντον Ντέιβις

Κλείνει στη Βαλένθια ο Μπράντον Ντέιβις

Χρήστος Τσάλτας 10:36 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 14.08.2024

Έτοιμη για μια πολύ ηχηρή μεταγραφή είναι η Βαλένθια, καθώς οι Ισπανοί βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Μπράντον Ντέιβις, που την σεζόν 2022-23 φόρεσε τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Η Βαλένθια έχει μπει δυναμικά στο «κόλπο» των μεταγραφών, έπειτα από τις... εκκαθαρίσεις των προηγούμενων ημερών. Η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού ανεβάζει συνεχώς στροφές, με σκοπό να παρουσιαστεί ισχυρή την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ισπανική ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει σε ACB και Euroleague και για το λόγο αυτό η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλη επένδυση, προκειμένου ο Ίβηρας προπονητής να έχει στα χέρια του τα καλύτερα δυνατά υλικά, ώστε η ομάδα του να φτάσει στο επόμενο επίπεδο.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι Ισπανοί ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν ένα ακόμα χτύπημα, θωρακίζοντας την φροντ λάιν τους. Μετά την απόκτηση του Μπουμπακάρ Τουρέ, η Βαλένθια βρίσκεται στο τελικό στάδιο των επαφών με τον Μπράντον Ντέιβις.

Ο έμπειρος σέντερ έχει σημαντική εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, καθώς φόρεσε τη φανέλα της Ζαλγκίρις Κάουνας, της Μπαρτσελόνα και της Αρμάνι Μιλάνο, αγωνιζόμενος τα τελευταία χρόνια σταθερά στην Euroleague. Κάτι που αναμένεται να συνεχίσει και την ερχόμενη σεζόν, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Βαλένθια.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Ντέιβις μέτρησε 10,2 πόντους και 3,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο, σε μια σεζόν γεμάτη σκαμπανεβάσματα, όπου η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, παρά το ντεμαράζ στο φινάλε της regular season δεν κατάφερε να αποφύγει τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ.

Με την ιταλική ομάδα ο Ντέιβις πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, νικώντας την Βίρτους Μπολόνια στη σειρά των τελικών με 4-3 και αποχωρεί από την γειτονική χώρα με τίτλο, επιστρέφοντας στην Ισπανία, αυτή τη φορά για χάρη της Βαλένθια.