Τι έχει πει ο αθλητικός κόσμος για τον coach Σπανούλη: «Μια ιδιοφυία...» - Δέκα προσωπικότητες μιλούν για τον «Kill Bill»

Βασίλης Σπανούλης

i

©intime

Τι έχει πει ο αθλητικός κόσμος για τον coach Σπανούλη: «Μια ιδιοφυία...» - Δέκα προσωπικότητες μιλούν για τον «Kill Bill»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:47 - 03.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 14.08.2024

Ο Σπανούλης είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής και το Sportal, αφήνοντας πρώτα στην άκρη την αποθέωση για τον παίκτη «Kill Bill», θυμάται την αποθέωση δέκα μπασκετικών για τον coach Βασίλη.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πλέον και επίσημα ο προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, με τον «Kill Bill» να ετοιμάζεται να υπηρετήσει την επίσημη αγαπημένη και από την άκρη του πάγκου, όπως έκανε επί σειρά ετών ως παίκτης. 

Εδώ και ένα χρόνο ο Βασίλης Σπανούλης έχει δείξει πως μπορεί να γίνει σπουδαίος προπονητής, έχοντας να επιδείξει μια σπουδαία δουλειά στο Περιστέρι, η οποία, σε συνδυασμό και με την σπουδαία προσωπικότητα του «Kill Bill» έχουν αναγκάζει πολλούς μπασκετικούς να τον αποθεώσουν. 

Το Sportal έψαξε και βρήκε τα λόγια δέκα μπασκετικών προσωπικοτήτων, που μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Βασίλη Σπανούλη. 

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο ατζέντης του «Kill Bill», στην μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportal, είχε τονίσει πως «Νομίζω πως έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως θα κάνει καλύτερη καριέρα ως προπονητής απ’ ό,τι έκανε ως παίκτης. Για προπονητής είναι νέος. Αν σκεφτούμε πως ο Ντούντα δούλευε ως τα 70 του, ο Μπίλι έχει τουλάχιστον 25 χρόνια μπροστά του. Είναι ήδη πολύ κοντά στο τοπ επίπεδο. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός μαζί του, αλλά μιλάω με πολλούς παίκτες που είχε πέρσι, αλλά και με τον Ντάνγκουμπιτς και με άλλους παίκτες, που όλοι λένε το ίδιο. Μια σπουδαία προπονητική καριέρα έρχεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Είμαι και πολύ χαρούμενος που βοήθησα σε αυτό. Υπήρχε μια περίοδος που δεν ήταν σίγουρος αν θέλει ή δεν θέλει να το κάνει. Τότε του παρουσίασα την ιδέα να γίνει προπονητής στο Adidas Next Generation. Φυσικά είπε «όχι, τι είναι αυτό;». Προσπάθησα πραγματικά και σιγά – σιγά να τον πείσω να το κάνει, απλά για να δοκιμάσει πώς θα δουλέψει αυτό. Μπορεί να μην του άρεσε. Να δει πώς είναι το να στέκεται στη γραμμή, πώς θα αντιδρούν μαζί του οι παίκτες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ήμουν εκεί στο πρώτο του παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι στο τουρνουά του Βελιγραδίου απέναντι στη Μέγκα. Δεν πήγε καλά για τον προπονητή μας, γιατί η Μέγκα κέρδισε εύκολα, όμως μετά από το πρώτο δεκάλεπτο φαινόταν ξεκάθαρα πως θα γίνει μεγάλος προπονητής».

Ο Νέιτ Ρένφρο, ο νέος παίκτης του Περιστερίου, μιλώντας στο ΑΠΕ είχε δηλώσει ότι «Ηθελα να πάω στο Περιστέρι, μετά την προσέγγιση που μου έγινε, κυρίως γιατί έτσι θα μου δινόταν η δυνατότητα να έχω προπονητή τον Βασίλη Σπανούλη. Ηθελα την επιρροή του στο παιχνίδι μου, τη βελτίωση μου, από τη συνύπαρξη μαζί του, για τη συνέχεια της καριέρας μου. Μέτρησαν, ως ένα βαθμό, και τα υψηλότερα, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας μου με το Περιστέρι, αλλά ο βασικός λόγος ήταν ο Σπανούλης».

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο ανέβηκε επίπεδο μέσα από την συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι, κερδίζοντας έτσι την μεταγραφή του στην Μπάγερν Μονάχου και την Euroleague. Κατά την παρουσίασή του από την ομάδα του Πάμπλο Λάσο είχε πει: «Μου έδωσε μεγάλο κίνητρο και είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να μαθαίνει και να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα, οπότε με πίεσε πολύ. Ειδικά όταν βλέπαμε βίντεο έλεγε όλη την ώρα για μένα και σκεφτόμουν “γιατί πάντα εγώ;”, αλλά απλά ήθελε να γίνω καλύτερος».

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, σε μεγάλη του συνέντευξη μετά το τέλος της σεζόν 2021-22 ερωτήθηκε για τον Σπανούλη, ο οποίος μόλις είχε γίνει προπονητής, με τον Αμερικανό να εκφράζει την... ανησυχία του που θα τον αντιμετώπιζε.

«Είμαι ανήσυχος που είναι πλέον προπονητής. Είναι ιδιοφυία. Θυμάμαι πάντα να είναι πίσω στο αεροπλάνο και να σχεδιάζει συστήματα. Έχει τρομερή ματιά στο παιχνίδι», είπε.

Ο Δημήτρης Μωραΐτης είχε μιλήσει στο Sportal στο πλαίσιο της Media Day της Εθνικής το περασμένο καλοκαίρι, μη ξεχνώντας να αναφερθεί στον Βασίλη Σπανούλη, με τον οποίο δούλεψει μαζί την σεζόν 2022-23.

«Σίγουρα με ανέβασε επίπεδο. Με πίεζε και μου μιλούσε καθημερινά. Με βοήθησε και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την στήριξη και όλους τους προπονητές μου».

Ο Μάρκους Ντένμον επίσης μίλησε στο Sportal, με τον πρώην παίκτη του Περιστερίου να αποθεώνει τον Βασίλη Σπανούλη και εκείνος.

«Ο τύπος ανθρώπου που είναι ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι μόνο σπουδαίος προπονητής. Όχι απλά καλός, αλλά σπουδαίος προπονητής. Είναι΄ τέτοιος άνθρωπος, τόσο εργατικός και νιώθω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν προπονείς. Πρώτα να είσαι καλός τύπος και αυτό να μεταφράζεται στη δουλειά σου. Τον λατρεύω. Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μου προπονητές, από τότε που έγινα επαγγελματίας. Ήμασταν κοντά και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Με την επικοινωνία που έχουμε θα συνεχίσουμε να κρατάμε επαφή».

Ο Στέλιος Πουλιανίτης, κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, είχε μιλήσει για τον Βασίλη Σπανούλη και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο ίδιος.

«Είναι απαιτητικός και αυτό είναι λογικό γιατί έχει μάθει να πετυχαίνει και να είναι νικητής. Κι αυτό θέλει να περάσει και σε μας. Πρέπει να το μάθουμε αυτό όπως και να έχει, γιατί θέλουμε να πετύχουμε μέσα στη χρονιά. Είναι ένα mentality που προσπαθεί να μας περάσει καθημερινά και σίγουρα αυτό βάζει πίεση, αλλά αυτή είναι καλή πίεση».

Ο Σπανούλης έγινε προπονητής! Που βρίσκονται τώρα οι υπόλοιποι παίκτες της «χρυσής φουρνιάς» της δεκαετίας του 2000 του ελληνικού μπάσκετ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

21:45 - 03.10.2023

Ο Σπανούλης έγινε προπονητής! Που βρίσκονται τώρα οι υπόλοιποι παίκτες της «χρυσής φουρνιάς» της δεκαετίας του 2000 του ελληνικού μπάσκετ

Με αφορμή την πρόσληψη του Βασίλη Σπανούλη από την ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και τη συνάντησή του εκεί με κάποιους από τους συμπαίκτες του που οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και απέκλεισαν τις ΗΠΑ από τον τελικό του Μουντομπάσκετ της Σαϊτάμα, το sportal σας παρουσιάζει τι κάνουν τώρα οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Μιχάλης Λούντζης βρέθηκε καλεσμένος στην Sportal Sunday Live, με τον διεθνή γκαρντ να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του ενόψει της συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη στη Γαλανόλευκη.

«Μεγάλη τιμή που θα είναι ο προπονητής μας στην Εθνική. Είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να φτάσει η ώρα. Στο Περιστέρι έχει κάνει καλή δουλειά και θεωρώ ότι έχει να δώσει ακόμα πολλά. Θα φτάσει και στην προπονητική στο ίδιο επίπεδο».

Ο Βαγγέλης Ζούγρης από πλευράς του, μετά το τέλος του αγώνα του Περιστερίου με τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, είχε πει πως για τον Σπανούλη θα μπορούσε ακόμη και να... πεθάνει!

«Όταν παίζω μέσα είναι συγκλονιστικό. Πόσω μάλλον όταν έχεις στον πάγκο έναν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Θα "πεθάνω" για εκείνον, θέλω να τα δώσω όλα».

Τέλος, ο Αντρέι Βατούτιν είχε πετάξει μια... βόμβα στην κάμερα του Sportal, τονίζοντας ότι ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να πάει στην ΤΣΣΚΑ ως προπονητής της στο μέλλον!

«Αξίζουν στον Βασίλη τα καλύτερα και του εύχομαι μία σπουδαία καριέρα ως προπονητή. Πάντα είχα καλή σχέση μαζί του, γεμάτη σεβασμό από την πλευρά μου, αλλά και από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το ρώσικο μπάσκετ γενικότερα. Είναι ίνδαλμα για ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ίσως στο κοντινό μέλλον να υπάρξει πιθανότητα να τον υπογράψω ως προπονητή. Ποτέ μη λες ποτέ».