H σημαντική παράμετρος στο συμβόλαιο του Μίτσιτς με τους Θάντερ

Σαμ Πρέστι - Βασίλιε Μίτσιτς

H σημαντική παράμετρος στο συμβόλαιο του Μίτσιτς με τους Θάντερ

Χρήστος Τσάλτας 23:20 - 18.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:20 - 18.07.2023

Ο Βασίλιε Μίτσιτς θα συνεχίσει την καριέρα του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών, με μια σημαντική παράμετρο να σχετίζεται με τον τρίτο χρόνο.

Η μεγάλη επιθυμία του Βασίλιε Μίτσιτς έγινε πραγματικότητα. Ο Σέρβος πλέι μέικερ την ερχόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ, κάτι για το οποίο πάλεψε πολύ τα τελευταία 3 χρόνια. Ο «Βάσα« έπαιξε σταθερά σε υψηλό επίπεδο στην Euroleague, έκανε σπουδαία πράγματα με την Αναντολού Εφές και πλέον θα έχει την ευκαιρία να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Σαμ Πρέστι - Βασίλιε Μίτσιτς

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα. Και μάλιστα το έκαναν προσφέροντάς του ένα «χρυσό» συμβόλαιο, τόσο για τα δεδομένα του μπάτζετ τους, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός πως στα 29 του θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Το συμβόλαιο του Σέρβου γκαρντ θα έχει διάρκεια 3 ετών με απολαβές που φτάνουν τα 23,5 εκάτ. δολάρια. Το Sportal άλλωστε είχε αναλύσει το συμβόλαιο του χαρισματικού πλέι μέικερ, κατά το οποίο θα λάβει 7,4 εκατ. τον πρώτο χρόνο, 7,8 τον δεύτερο και 8,2 τον τρίτο. Ένα συμβόλαιο ανάλογο της αξίας και της ποιότητας ενός παίκτη που την τελευταία 5ετία έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Μια σημαντική παράμετρος όμως έχει να κάνει με τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του. Κι αυτό γιατί υπάρχει οψιόν, η οποία ανήκει στους Θάντερ, που μετά την διετία θα έχουν την δυνατότητα να ενεργοποιήσουν την οψιόν και να κρατήσουν τον Μίτσιτς στο ρόστερ τους, ή να τον αφήσουν ελεύθερο να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αφενός δίνει κίνητρο στον Μίτσιτς να παρουσιάζεται όλο και καλύτερος χρόνο με το χρόνο, αλλά ταυτόχρονα δίνει ευελιξία και στους «κεραυνούς», που πλέον έχουν ένα πολύ γεμάτο ρόστερ με λύσεις σε όλες τις θέσεις του παρκέ.