Πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ Betsson για salary cap, συμφώνησε και o Παναθηναϊκός

Πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ Betsson για salary cap, συμφώνησε και o Παναθηναϊκός

Χρήστος Τσάλτας 16:30 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 23.07.2024

Μια κίνηση που φέρνει επανάσταση στο μπάσκετ έλαβε χώρα στον ΕΣΑΚΕ με την πρόταση για salary cap να περνάει από την πλειοψηφία των ομάδων και τον Παναθηναϊκό να συμφωνεί.

Σήμερα (23/07) ήταν ημέρα αποφάσεων και φυσικά κληρώσεων στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ με μία κίνηση - επανάσταση να έχει ψηφιστεί από τις ομάδες τις Stoiximan Basket League.

Ένα από τα πιο «καυτά» θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση είναι αυτό του salary cap που έχει πρότεινε η ΑΕΚ Betsson. Μια πρόταση που ξεκίνησε από τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος επικοινώνησε την σκέψη του στις υπόλοιπες ομάδες, βρίσκοντας μάλιστα πολλούς συμμάχους σε αυτή τη διαδικασία.

Όλες οι ομάδες είχαν συνυπογράψει αυτή την πρόταση από την πρώτη στιγμή με τον Παναθηναϊκό να μην έχει αντιδράσει ούτε επίσημα, αλλά ούτε κι ανεπίσημα. Στην συνέλευση συμφώνησαν με την πρόταση και οι δύο εκπρόσωποι των «πράσινων» με την προϋπόθεση να μην υπάρχει φορολογία.

Οι μόνες ομάδες που ήταν αντίθετες στο salary cup ήταν ο Ολυμπιακός και το Λαύριο, ωστόσο μόλις είδαν πως όλες οι υπόλοιπες ομάδες ήταν σύμφωνες φάνηκαν πιο διαλλακτικές.

Η επόμενη μέρα θα βρει τον ΕΣΑΚΕ να συνεργάζεται άμεσα με τη νέα επιτροπή που θα συσταθεί για το φλέγον αυτό ζήτημα και αναμένεται να παρθούν αποφάσεις μέχρι το τέλος του χρόνου (31/12). Θα σταλούν προτάσεις για να δουν πώς θα λειτουργήσει το μέτρο του salary cap όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η πρόταση του salary cup αποτελεί μία κίνηση - επανάσταση για τα ελληνικά δεδομένα, που συμμορφώνεται πλήρως με τα παγκόσμια σύγχρονα πρότυπα, όπως ισχύει εξάλλου και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κα το NBA.