Καμία αλλαγή στους ξένους: Με 6+1 η Stoiximan Basket League της ερχόμενης σεζόν
i

© Intime

Καμία αλλαγή στους ξένους: Με 6+1 η Stoiximan Basket League της ερχόμενης σεζόν

Χρήστος Τσάλτας 15:37 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 23.07.2024

Έπειτα από ψηφοφορία στην γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε μα μείνουν ως έχουν οι ξένοι της νέας σεζόν,γεωονος που σημαίνει πως θα είναι 6+1.

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα της γενικής συνέλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ήταν οι ξένοι του νέου πρωταθλήματος. Μέχρι πρότινος οι ομάδες είχαν τη δυνατότητα για 7 ξένους με τη μορφή 6+1. Για την ακρίβεια να δηλώνονται και οι επτά και να αγωνίζονται οι έξι στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τέθηκε επί τάπητος το θέμα για αύξηση των ξένων κατά έναν παραπάνω. Για την ακρίβεια οι Πειραιώτες πρότειναν να γίνουν 6+2 οι ξένοι, με τη συνθήκη να παραμένει ίδια σε σχέση με την περασμένη σεζόν.

Η πρόταση αυτή που τέθηκε στις ομάδες δεν έτυχε αποδοχής του σώματος της διαδικασίας και μετά την αλλαγή στο φορμάτ, για την οποία ενημερωθήκατε νωρίτερα, δεν υπάρχει άλλη αλλαγή στον τομέα των ξένων.

Ψηφίστηκε το νέο φορμάτ της Stoiximan Basket League από τις ομάδες: Ποιο είναι και τι περιλαμβάνει
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:52 - 23.07.2024

Ψηφίστηκε το νέο φορμάτ της Stoiximan Basket League από τις ομάδες: Ποιο είναι και τι περιλαμβάνει

Πέρα από την κλήρωση της Stoiximan Basket League για την σεζόν 2024-25, ο ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε και για το νέο φορμάτ του 33ου Επαγγελματικού πρωταθλήματος για το οποίο πρώτο σας είχε ενημερώσει το Sportal και ψηφίστηκε από τις ομάδες.

Αυτό σημαόνει πως οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν 7 ξένους παίκτες, τους οποίους και θα μπορούν να δηλώνουν στο πρωτάθλημα, αλλά στα παιχνίδια να παίζουν οι 6 εξ αυτών, με έξι Έλληνες να συμπληρώνουν τη 12αδα. Κάτι το οποίο ίσχυε και την περασμένη σεζόν, που σημαίνει πως δεν υπάρχει αλλαγή στον τομέα των ξένων.