Με το μυαλό στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θέλουν να... τελειώσουν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ
i

© Intime

Με το μυαλό στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θέλουν να... τελειώσουν την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:19 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 29.05.2024

O Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός φιλοξενούνται στα Λιόσια και στη Θεσσαλονίκη, από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα και η επιθυμία τους είναι να κάνουν το 2-0 και να προκριθούν στον επόμενο γύρο των Playoffs της Stoiximan Basket League. Όλα αυτά, λίγες ώρες πριν μπουν στο αεροπλάνο για το ταξίδι στο Final Four της Euroleague.

Μετά τις εντός έδρας νίκες τους στον πρώτο αγώνα των Playoffs της Stoiximan Basket League, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που μοιραία έχουν το μυαλό τους στο Final Four της Euroleague και στο ταξίδι τους στο Βερολίνο για το τριήμερο 24-26 Μαΐου. Μέχρι τότε όμως, επιθυμούν (και οι δύο) να έχουν ξεμπλέξει με τους αντιπάλους τους εντός των συνόρων.

Γι' αυτό και ο Ολυμπιακός το απόγευμα του Σαββάτου (18/5, 17:15, ΕΡΤ3) θα βρεθεί στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με σκοπό να κάνει το 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ και να προκριθεί στον επόμενο γύρο.

Την ίδια μέρα, αλλά λίγο αργότερα (στις 20:00 το τζάμπολ, ΕΡΤ3), το ίδιο με τους «ερυθρόλευκους» θα επιδιώξει να κάνει και ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για το Game 2 με τον ΠΑΟΚ. Γι' αυτό άλλωστε και ο κόουτς των «πρασίνων», Εργκίν Αταμάν, επαναφέρει στη δωδεκάδα τον Κέντρικ Ναν (δεν έπαιξε στο ΟΑΚΑ), ενώ διαθέσιμος θα είναι και ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας.

Οι δύο «αιώνιοι» δεν θέλουν -σε καμία περίπτωση- να... τρενάρουν την πρόκριση, τουναντίον θέλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν μπορέσουν να ξεκουράσουν κάποιους από τους πρωταγωνιστές τους και να ασχοληθούν ψυχή τε και σώματι με την τελική φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.