Ψηφίστηκε το νέο φορμάτ της Stoiximan Basket League από τις ομάδες: Ποιο είναι και τι περιλαμβάνει
i

© Intime

Ψηφίστηκε το νέο φορμάτ της Stoiximan Basket League από τις ομάδες: Ποιο είναι και τι περιλαμβάνει

Χρήστος Τσάλτας 13:52 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:41 - 23.07.2024

Πέρα από την κλήρωση της Stoiximan Basket League για την σεζόν 2024-25, ο ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε και για το νέο φορμάτ του 33ου Επαγγελματικού πρωταθλήματος για το οποίο πρώτο σας είχε ενημερώσει το Sportal και ψηφίστηκε από τις ομάδες.

Την Τρίτη (23/07) πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του ΕΣΑΚΕ στο πλαίσιο της οποίας έγινε η κλήρωση για τη νέα σεζόν της Stoiximan Basket League και ψηφίστηκε και το νέο φορμάτ από τις ομάδες.

Αυτό ήταν και από τα πρώτα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων και πέρασε από τις ομάδες, οι οποίες το ψήφισαν.

Όπως πρώτο σας ενημέρωσε το Sportal, σχετικά με το νέο φορμάτ του πρωταθλήματος, θα υπάρξει διαφοροποίηση σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου έγινε ένας τρίτος γύρος για τις θέσεις 1-6 και τα play-out (θέσεις 7-12).

Νωρίς ξανά το ντέρμπι «αιωνίων» στην Stoiximan Basket League - Πότε και που θα παίξουν για το Σούπερ Καπ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:11 - 23.07.2024

Νωρίς ξανά το ντέρμπι «αιωνίων» στην Stoiximan Basket League - Πότε και που θα παίξουν για το Σούπερ Καπ

Ο ΕΣΑΚΕ πραγματοποίησε την κλήρωση του πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League στα γραφεία του και το πρόγραμμα είχε ντέρμπι «αιωνίων» από νωρίς, όπως και πέρσι με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Aktor στην 4η αγωνιστική.

Μάλιστα, αυτή δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στο πρωτάθλημα, καθώς έχουν συμφωνήσει οι ομάδες ώστε πλέον να υποβιβάζεται μια ομάδα από την Stoiximan Basket League και όχι δυο, όπως υπήρχε αρχικά σκέψη να επανέλθει στο πρωτάθλημα.

Τη νέα χρονιά θα πραγματοποιηθεί κανονικά ο τρίτος γύρος, ωστόσο τα play-out θα αφορούν τις θέσεις 9-12 με τις ομάδες να κουβαλάνε τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και να παίζουν δυο παιχνίδια μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας.

Αποκάλυψη Sportal: Δευτέρες... τέλος στη Stoiximan Basket League!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:12 - 17.07.2024

Αποκάλυψη Sportal: Δευτέρες... τέλος στη Stoiximan Basket League!

Την απόφαση να μην διεξάγονται από τη νέα σεζόν αγώνες της Stoiximan Basket League τις Δευτέρες φαίνεται πως έχουν πάρει οι ομάδες γεγονός που βρίσκει σύμφωνους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό – Ποια είναι η προϋπόθεση που έβαλαν οι «αιώνιοι»

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, παράλληλα, τέθηκε επί τάπητος το θέμα για αύξηση των ξένων κατά έναν παραπάνω. Για την ακρίβεια οι Πειραιώτες πρότειναν να γίνουν 6+2 οι ξένοι, με τη συνθήκη να παραμένει ίδια σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Η πρόταση αυτή που τέθηκε στις ομάδες δεν έτυχε αποδοχής του σώματος της διαδικασίας και μετά την αλλαγή στο φορμάτ, δεν υπάρχει άλλη αλλαγή στον τομέα των ξένων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες έχουν πάρει ήδη την απόφαση να μην διεξάγονται από τη νέα σεζόν αγώνες της Stoiximan Basket League τις Δευτέρες γεγονός που βρίσκει σύμφωνους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.