Αναβάλλεται ο αγώνας της Χαποέλ Χολόν στην Προύσα για λόγους ασφαλείας
i

© FIBA

Αναβάλλεται ο αγώνας της Χαποέλ Χολόν στην Προύσα για λόγους ασφαλείας

Γιώργος Γαβριλάκης 13:41 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 14.08.2024

H πολιτική κόντρα της Τουρκίας με το Ισραήλ έχει κάνει τις ομάδες από τη χώρα της Μέσης Ανατολής ανεπιθύμητες στα εδάφη που την τύχη τους ορίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι, η FIBA, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να αναβάλλει την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής ανάμεσα στην Μπούρσασπορ και τη Χαποέλ Χολόν. Αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Νοεμβρίου και τελικά θα διεξαχθεί στις 29 του μήνα.

Oι ομάδες του Ισραήλ βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση γύρω από τον... εαυτό τους και επί ευρωπαϊκών εδαφών, μιας και η παρουσία τους και η διεξαγωγή αγώνων στις φυσικές έδρες (το Τελ Αβίβ, τα Ιεροσόλυμα, τη Χολόν και όλες τις πόλεις) είναι αδύνατη λόγω του πολέμου. 

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει εγκατασταθεί στο Βελιγράδι, αλλά ακόμα δεν έχει παίξει ως γηπεδούχος εκεί, η Χαποέλ Ιερουσαλήμ βρίσκεται επίσης στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ενώ η Χαποέλ Χολόν ήταν έτοιμη να μετακομίσει στην Αθήνα για να «συγκατοικήσει» με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Η Ένωση όμως, ζήτησε από τη FIBA να βρει αλλού... σπίτι για τον σύλλογο, ενώ πέραν από τα εντός έδρας παιχνίδια τους οι ομάδες του Ισραήλ έχουν ζητήματα όσον αφορά στις επισκέψεις του στην Τουρκία.

H πολιτική κόντρα ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Βενιαμίν Νετανιάχου (πρωθυπουργός του Ισραήλ) έχει κάνει ανεπιθύμητους τους ισραηλινούς στην Τουρκία και μάλιστα, υπάρχει προβληματισμός κάθε φορά που το πρόγραμμα των αθλητικών διοργανώσεων στέλνει ομάδα του Ισραήλ στη γείτονα χώρα για αγώνες. Προ του φόβου τρομοκρατικής επίθεσης, η Μακάμπι Τελ Αβίβ ζήτησε από την EuroLeague αλλαγή έδρας για τον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση. 

Η FIBA πάντως, αποφάσισε να αναβάλει μία «μονομαχία» με αυτά τα... πολιτικά χαρακτηριστικά που βρισκόταν στο πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής του Basketball Champions League. 

Οι Top 10 δημιουργοί πόντων στην EuroLeague - Πρώτος ο Λορέντζο Μπράουν, ο Τόμας Ουόκαπ συμπληρώνει τη δεκάδα
EUROLEAGUE

11:57 - 06.11.2023

Οι Top 10 δημιουργοί πόντων στην EuroLeague - Πρώτος ο Λορέντζο Μπράουν, ο Τόμας Ουόκαπ συμπληρώνει τη δεκάδα

Απευθείας από τα χέρια του Λορέντζο Μπράουν προκύπτουν 16,2 πόντοι για τη Μακάμπι στην EuroLeague, ενώ από τις ασίστ του προστίθενται άλλοι 21,4. Αθροιστικά αυτές του οι επιδόσεις τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας με τους πιο παραγωγικούς παίκτες στην επίθεση. Τον ακολουθεί ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, ενώ στο Νο 10 (μαζί με τον Νίκολα Μίροτιτς) βρίσκεται ο Τόμας Ουόκαπ του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας της Χαποέλ Χολόν στην Προύσα κόντρα στην Μπούρσασπορ, που ήταν προγραμματισμένος για τις 8 Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε πως αναβλήθηκε και η νέα ημερομηνία είναι η 29η Νοεμβρίου. Ελπίζοντας πως μέχρι τότε (αν και δεν φαίνεται στον ορίζοντα τέτοια προοπτική) θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Ισραήλ και οι ομάδες θα έχουν επιστρέψει στη βάση τους. 

Tags: