Η ανασκόπηση της ημέρας στο Basketball Champions League - «Περίπατοι» για Τενερίφη και Κέμνιτς

Κολοσσός - Τενερίφε

i

© X

Η ανασκόπηση της ημέρας στο Basketball Champions League - «Περίπατοι» για Τενερίφη και Κέμνιτς

Μιχάλης Καλογήρου 23:10 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 23:13 - 16.10.2024

Η 2η αγωνιστική του BCL ολοκληρώθηκε με 4 αναμετρήσεις να κλείνουν την αυλαία. Νίκες πανηγύρισαν Φάλκο, Τενερίφη, Ρίτας και Κέμνιτς

Η βραδιά του BCL ολοκληρώθηκε, μαζί της και η 2η αγωνιστική. Μια αγωνιστική που είδε τις δύο ελληνικές ομάδες να μην καταφέρουν να πανηγυρίσουν την νίκη, με την ΆΕΚ να χάνει στην Γερμανία από την Βόννη και τον Κολοσσό στην Ρόδο από την Τενερίφη. Εκτός από την Τενερίφη, νίκες πανηγύρισαν η Φάλκο, η Ρίτας και η Κέμνιτς.

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Πόρτο στην Πυλαία
ΜΠΑΣΚΕΤ

22:11 - 16.10.2024

Άνετη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Πόρτο στην Πυλαία

Τη δεύτερή του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Europe Cup πήρε ο ΠΑΟΚ, που στο κλειστό της Πυλαίας επιβλήθηκε της Πόρτο με σκορ 89-70. Κορυφαίοι για την ομάδα του βορρά που είναι πρώτοι στον όμιλό τους οι Μπάρτλεϊ και Ρέινολντς με 18 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Φάλκο Σζομπαθέλι - Ρετζιάνα 78-71

Μεγάλη νίκη για την Φάλκο απέναντι στην Ρετζιάνα. Η ομάδα από την Ουγγαρία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Ιταλών και να κάνει το 2/2 στην διοργάνωση με 78-71. Οι Ούγγροι συνεχίζουν αήττητοι την φετινή σεζόν, αφού μετρούν πλέον 6 συνεχόμενες νίκες (4 στο πρωτάθλημα Ουγγαρίας - 2 στο BCL). Για την Φάλκο, κορυφαίος ήταν ο Ζολταν Περλ με 20 πόντους, ενώ ο Πόποβιτς πρόσθεσε άλλους 12. Για την Ρετζιάνα, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Φαγέ και Σμιθ με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα. Οι Ιταλοί βρίσκονται πλέον στο 1-1, ενώ θα αντιμετωπίσουν την Σλασκ Βρότσλαβ την επόμενη αγωνιστική. Η Φάλκο έχει δύσκολη αποστολή στην Λίθουανία κόντρα στην Ρίτας.

Κολοσσός Ρόδου - Τενερίφε 47-71

Η Τενερίφη έδωσε ένα γερό μάθημα στον Κολοσσό και τον υποχρέωσε σε 2η συνεχόμενη βαριά ήττα στο BCL με 47-71. Οι Ροδίτες δεν κατάφεραν να συμβαδίζουν με τον ρυθμό της Τενερίφης, η οποία πήρε μια άνετη νίκη και έκανε το 2-0. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 17, με τον Φιτιπάλντο να ακολουθεί με 13. Ο Κολοσσός είχε μόνο έναν διψήφιο, τον Γκάουντλοκ με 10 πόντους. Πλέον η ομάδα του Γιώργου Σιγάλα βρίσκεται στο 0-2 και αναζητά λύσεις για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Ρίτας Βίνιους - Σλάσκ Βρότσλαβ 98-75

Περίπατο έκανε και η Ρίτας, απέναντι στην Σλάσκ Βρότσλαβ από την Πολωνία. Η ομάδα από την Λιθουανία συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις της φέτος και επικράτησε εύκολα με 98-75. Αυτή ήταν και η 1η νίκη των Λιθουανών στο φετινό BCL, που γνώρισαν την ήττα από την Ρετζιάνα στην πρεμιέρα. Κορυφαίος για την Ρίτας, ο Ραντζεβίτσιους με 23 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για τους Πολωνούς, Νούνιεζ και Σένγκλιν έβαλαν από 13. Αυτή ήταν και η 2η ήττα για την Βρότσλαβ σε ισάριθμους αγώνες.

Κέμνιτς - Μπενφίκα 103-75

Επιβλητική εμφάνιση και «100άρα» για την Κέμνιτς απέναντι στην Μπενφίκα. Η Γερμανική ομάδα δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και πήρε την νίκη με διαφορά 28 πόντων. Νίκη-δήλωση για την Κέμνιτς που ηττήθηκε στην πρεμιέρα από την Τορτόνα. Πρωτος σκόρερ των Γερμανών, ο Μπέιλι με 22 με Κρίστμας και Νκαμούα να βάζουν από 15. Για την Μπενφίκα, ξεχώρισε ο Τάιλερ Στόουν που παρά την βαριά ήττα της ομάδας του, έβαλε 28 πόντους. Στο 0-2 πλέον οι Πορτογάλοι που μετρούν δύο βαριές ήττες με διαφορά -28 και οι δύο.