BC Dubai: Επίσημο το «μπαμ» με Μπέρτανς!

Ντάβις Μπέρτανς - Φωτ. IMAGO

BC Dubai: Επίσημο το «μπαμ» με Μπέρτανς!

Απόστολος Μαυράκης 09:02 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 10.09.2024

Την απόκτηση του 31χρονου Λετονού φόργουορντ ανακοίνωσε και επίσημα η BC Dubai.

Ο μέχρι πρότινος NBAer, Ντάβις Μπέρτανς, ανακοινώθηκε και επίσημα από την BC Dubai, η οποία φέτος θα αγωνίζεται στην Αδριατική λίγκα. Ο Λετονός φόργουορντ έχει ανάστημα 2,08 μέτρων και την προηγούμενη 8ετία αγωνιζόταν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με τις φανέλες των Σπερς, Ουίζαρντς, Μάβερικς, Θάντερ, ενώ τελευταίος του σταθμός υπήρξαν οι Σάρλοτ Χόρνετς.

Το όνομά του είχε ακουστεί για διάφορες ομάδες είτε εντός είτε εκτός NBA, όπως οι Ουόριορς, από τους οποίους προσκαλέστηκε στο camp της προετοιμασίας τους, χωρίς να καταφέρνει εν τέλει να εξασφαλίσει κάποιο συμβόλαιο. Στην Ευρώπη, η περίπτωσή του εξετάστηκε ενδελεχώς από την Ρεάλ Μαδρίτης, μετά και την φυγή του Γιαμπουσελέ, ωστόσο οι Ισπανοί δεν το προχώρησαν.

Οι Ουοριορς κάλεσαν τον Ντάβις Μπέρτανς για προπονήσεις, ίσως τον δοκιμάσουν και στο Training Camp
NBA

08:38 - 03.09.2024

Οι Ουοριορς κάλεσαν τον Ντάβις Μπέρτανς για προπονήσεις, ίσως τον δοκιμάσουν και στο Training Camp

Η Ρεάλ Μαδρίτης σκέφτεται την περίπτωση του Ντάβις Μπέρτανς, το ίδιο κι άλλες ομάδες της Euroleague, αλλά ο Λετονός σουτέρ έχει μία πρόσκληση από το Γκόλντεν Στέιτ και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την πρόταση που του έκαναν οι Ουόριορς.

Η νεοσύστατη ομάδα του Ντουμπάι προσθέτει στο δυναμικό της έναν παίκτη, ο οποίος πέρα από την γερή του σωματοδομή, διαθέτει και φαρμακερό σουτ από το τρίποντο. Απόδειξη αυτού, πέρα από το αξιοπρεπέστατο 39,6% ευστοχίας πίσω από τα 7,25 στην καριέρα του NBA, είναι και η δήλωση που είχε κάνει ο ιστορικός προπονητής των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, λέγοντας το εξής: «ο Μπέρτανς είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ που υπάρχουν».

Στο συνολικό του πέρασμα από τον μαγικό κόσμο του NBA (2016-2024), ο Λετονός μετρά κατά μέσο όρο 7,7 πόντους, 2,4 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ, σουτάροντας συνολικά με 42,2% εντός πεδιάς, 39,6% -όπως προαναφέρθηκε- από το τρίποντο και με 86,6% από την γραμμή των βολών, σε συνολικά 475 παιχνίδια. Την περασμένη σεζόν ο Μπέρτανς στους Χόρνετς δεν απήχε πολύ από τους γενικούς μέσους όρους του, έχοντας 6,7 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ ανά παιχνίδι, σουτάροντας με 39,3% εντός πεδίας, 38% από το τρίποντο και 90,9% στις βολές.

Η σχετική ανακοίνωση της BC Dubai: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Davis Bertans στην ομάδα μας - έναν παίκτη με μια λαμπρή καριέρα στο NBA, ο οποίος αποτελεί και το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την ιστορική πρώτη μας σεζόν».

Το νέο πρότζεκτ της BC Dubai και η συμμετοχή της στην Αδριατική Λίγκα, αναμφισβήτητα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη του μπάσκετ. Παρόλα αυτά, οι μεταγραφικές της κινήσεις προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον, έχοντας ήδη εξασφαλίσει -πέρα από τον Μπέρτανς- στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Πρέπελιτς, ο Ντουβερίογλου, ο Άντζουσιτς, ο Ραντόσεβιτς και ο Αμπάς. Μένει να δούμε πώς αυτή η ομάδα «μεταφράζεται» στο παρκέ, με το πρώτο επίσημο ματς της να είναι στις 22/9 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.