Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αντικαθιστά στη Βενέτσια τον... εξαφανισμένο Καμπόκλο

Κάιλ Ουίλτζερ

i

© Intime

Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αντικαθιστά στη Βενέτσια τον... εξαφανισμένο Καμπόκλο

Γιώργος Γαβριλάκης 15:28 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:20 - 14.08.2024

Με το που η Βενέτσια συνειδητοποίησε πως ο Μπρούνο Κομπόκλο, αν και παίκτη της, δεν έχει σκοπό να αγωνιστεί στην Ιταλία, τότε εκτός του ότι εκνευρίστηκε αποφάσισε να ενισχυθεί με άλλον παίκτη. Πρόκειται για τον Καναδό φόργουορντ, Κάιλ Ουίλτζερ, ο οποίος έπαιζε στην Κίνα και τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό.

Πολύ πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα τις πρώτες μέρες του Ιουλίου, η Βενέτσια αισθάνθηκε τυχερή που είχε κινηθεί άμεσα και είχε αποκτήσει τον Μπρούνο Καμπόκλο, ο οποίος προερχόταν από μία σπουδαία σεζόν στη Γερμανία με την πρωταθλήτρια Ουλμ και πάνω του ήθελαν να... στήσουν μία φιλόδοξη σεζόν. Και στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και στo EuroCup

Τελικά, μόνο... Amber Alert δεν χρειάστηκε να βγάλει η ομάδα της Βενετίας για να τον εντοπίσει κι όταν τα κατάφερε ο Βραζιλιάνος φόργουορντ/σέντερ το μόνο που είχε να πει ήταν να μην τον ψάχνουν γιατί δεν σκοπεύει να πάει στην Ιταλία ούτε να αγωνιστεί στην ομάδα τους. Αυτό βέβαια, θα έχει κάποιες συνέπειες για τον ίδιο (οικονομικού τύπου), αλλά και για τις ομάδες που θα τον προσεγγίσουν και θα τους ζητηθεί buy out. Διότι, ο Καμπόκλο ξεκίνησε το καλοκαίρι του ως ελεύθερος, αλλά όταν ταξίδεψε στην Ασία με την «Σελεσάο» και έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, είχε ήδη υπογράψει συμβόλαιο και προφανώς σκέφτηκε πως βιάστηκε να πάρει αποφάσεις για την καριέρα του. 

Πλέον, σκοπεύει να διεκδικήσει την επιστροφή του στο ΝΒΑ, εκεί όπου αγωνίστηκε από το 2014 έως το 2021 (με Ράπτορς, Κινγκς, Γκρίζλις, Ρόκετς) ή έστω μία παρουσία σε ομάδα επιπέδου Euroleague. Επειδή όμως, η Βενέτσια πρέπει να καλύψει και τις δικές της ανάγκες, άσχετα αν δεν εγκαταλείψει την περίπτωση του Καμπόκλο και θα ζητήσει χρήματα όταν θα βρει νέα ομάδα, απέκτησε έναν παίκτη για αντικαταστάτη του. 

Το εντυπωσιακό νεο γήπεδο της Βιλερμπάν - Εκεί που τον Δεκέμβρη θα παίξει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός (vids)
EUROLEAGUE

14:45 - 21.09.2023

Το εντυπωσιακό νεο γήπεδο της Βιλερμπάν - Εκεί που τον Δεκέμβρη θα παίξει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός (vids)

To Αstroballe σύντομα θα ανήκει στο παρελθόν της Βιλερμπάν, που στις 23 Νοεμβρίου θα μπει και θα εγκατασταθεί στην ολοκαίνουργια LDLC Arena και θα κόψει την... κορδέλα στο παιχνίδι της Euroleague κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου - Ο Παναθηναϊκός (14/12) και ο Ολυμπιακός (22/12) επίσης θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν στο... κόσμημα της Λυών.

Πρόκειται για τον Κάιλ Ουίλτζερ, τον 30χρονο Καναδό πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο πρωτάθλημα της Κίνας, ενώ το 2017-18 εμφανίστηκε με τον Ολυμπιακό. Ακολούθως, αγωνίστηκε στην Ισπανία (Μάλαγα), την Τουρκία (Τουρκ Τέλεκομ), τη σεζόν 2021-22 επέστρεψε στην Ιβηρική Χερσόνησο και με την Τενερίφη πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση του BCL (Fiba Basketball Champions League). Τώρα, θα ταξιδέψει στην Ιταλία για πρώτη φορά στην καριέρα του.