Βεζένκοφ, ώρα μηδέν στον Ολυμπιακό: Εν αναμονή της πρότασης του Σακραμέντο!

Σάσα Βεζένκοφ

i

Σάσα Βεζένκοφ / © Intime

Βεζένκοφ, ώρα μηδέν στον Ολυμπιακό: Εν αναμονή της πρότασης του Σακραμέντο!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 21:47 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:12 - 14.08.2024

Ο Σάσα Βεζένκοφ περιμένει την επίσημη πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς και άπαντες σε Πειραιά και Ολυμπιακού είναι με κομμένη την ανάσα!

Ο Σάσα Βεζένκοφ και οι Σακραμέντο Κινγκς μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην Ελλάδα σήμερα, καθώς η πρόταση των Βασιλιάδων στον σταρ του Ολυμπιακού αναμένεται να γίνει και επίσημα σε λίγες ώρες!

Οι Κινγκς έχουν κάνει ήδη αρκετές κινήσεις, όπως η απόκτηση του Κρις Ντουάρτε και η ανανέωσε με τον Χάρισον Μπαρνς, με την ομάδα της Καλιφόρνια να δείχνει έτοιμη για να κάνει την πρότασή της και στον Σάσα Βεζένκοφ.

Στη 1:00 τα ξημερώματα θα ανοίξει η Free Agency του ΝΒΑ, κάτι που σημαίνει ότι οι Κινγκς θα μπορούν να κινηθούν επίσημα για την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ, κάτι που από πέρσι ήθελαν να κάνουν, ενώ φέτος το έδειξαν με την παρουσία τους στην Ελλάδα σε αρκετά ματς του Ολυμπιακού.

Ο Σάσα Βεζένκοφ προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Μέτρησε 17.6 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 21.5 στον δείκτη αξιολόγησης της Euroleague, νούμερα που του χάρισαν το βραβείο του MVP της σεζόν, αλλά και του κορυφαίου σκόρερ της διοργάνωσης.

Όπως είναι λογικό, με τον ίδιο να βαδίζει στα 28 του, το τάιμινγκ για το NBA μοιάζει ιδανικό, καθώς ο παίκτης είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, έχοντας διαλύσει όλες τις άμυνες της Ευρώπης. Θα κάνει όμως το βήμα για την άλλη άκρη του Ατλαντικού;

Το δεδομένο είναι πως δεν θα αφήσει τον Ολυμπιακό για να είναι ένας απλός κομπάρσος. Για να πάει στο NBA, ο Σάσα Βεζένκοφ θέλει να έχει ρόλο, χρόνο και (φυσικά) να πληρωθεί αυτά που αξίζει. Πέρσι είναι χαρακτηριστικό πως με 750 χιλιάρικα που μπορούσαν να του δώσουν οι Κινγκς, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει το βήμα για την Καλιφόρνια και το Σακραμέντο. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι πληροφορίες, αλλά και η... λογική δείχνει πως οι Κινγκς θα του προτείνουν ένα συμβόλαιο ύψους περίπου 7 εκατομμυρίων τον χρόνο, νούμερο που μεταφράζεται σε κάτι περισσότερο από 3.5 εκατομμύρια στην τσέπη του ίδιου του Βεζένκοφ. Βέβαια σε αυτά πρέπει να αφαιρέσουμε και το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει ο ίδιος ο Βεζένκοφ για το NBA out του, άρα στην τσέπη του θα φτάσουν λιγότερα από 3 «χαρτιά».

Η αναμονή λοιπόν αναμένεται να λάβει τέλος μέσα στις επόμενες ώρες. Οι Κινγκς σύντομα θα κάνουν την πρόταση και εκείνος θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό για όλα τα δεδομένα, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Έχουμε πει πολλάκις πως ο Σάσα Βεζένκοφ δεν θέλει να δημιουργήσει θέμα στον Ολυμπιακό, καθώς επιθυμεί να δώσει στους Πειραιώτες τον χρόνο για να κοιτάξουν το πώς θα καλύψουν το κενό του, εάν αυτό χρειαστεί. 

Σάσα Βεζένκοφ ©Intime

Επιπλέον μην ξεχνάμε πως και για τον ίδιο τον Σάσα Βεζένκοφ, η περίοδος που διανύουμε είναι τρομερά ψυχοφθόρα. Από τη μια δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα του NBA, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι του. Δύσκολη απόφαση λοιπόν για τον Σάσα Βεζένκοφ, που όμως είναι δεδομένο πως στην ουσία δεν υπάρχει «λάθος επιλογή» για εκείνον. Αν μείνει στον Ολυμπιακό θα γίνει ο μεγάλος ήρωας των Ερυθρόλευκων και ο παίκτης που θα λατρευτεί όσο κανείς στον Πειραιά. Αν φύγει, τότε θα έχει την μεγάλη πρόκληση του NBA μπροστά του, αλλά και όλον τον λαό του Ολυμπιακού να τον αποχαιρετά με αγάπη. Δεν έχει πάρει πάντως ακόμα την απόφασή του, κάτι που αναμένεται σύντομα. 

Το πώς σκοπεύει να το καλύψει ο Ολυμπιακός το έχουμε πει εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς οι Νίκολα Μίροτιτς και Ουίλ Κλάιμπερν είναι οι μεγάλοι στόχοι για το «4» ως «αντι - Βεζένκοφ». Πάντα όμως προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή του 28χρονου σταρ των Πειραιωτών, του κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης.

Λίγες ακόμα ώρες υπομονή λοιπόν και όλα θα ξεκαθαρίσουν...