Το μέλλον είναι εδώ: Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά ήρθε και κυριαρχεί στο ΝΒΑ

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

i

@BleacherReport

Το μέλλον είναι εδώ: Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά ήρθε και κυριαρχεί στο ΝΒΑ

Χρήστος Τσάλτας 09:27 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 14.08.2024

Χρειάστηκε μόλις 5 παιχνίδια για να ξεδιπλώσει την γκάμα στο παιχνίδι του. Παρ' ότι πολύ νωρίς στη σεζόν, ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά είναι εδώ και σκορπάει τον τρόμο στις αντίπαλες άμυνες, γράφοντας ήδη την ιστορία.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπήρχε αμφιβολία πως θα πατήσει το πόδι του στο παρκέ και θα κυριαρχήσει. Για το λόγο αυτό η τάξη του NBA Draft 2023 ονομάστηκε Wemby class. Διότι στην ουσία το πιο σημαντικό δεν ήταν ποιος παίκτης θα επιλεγεί στο νο.1, που ήταν δεδομένο μήνες πριν, αλλά ποια ομάδα θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση μέσω της Draft Lottery.

Η ομάδα αυτή ήταν οι Σαν Αντόνιο Σπερς, που μετά τους Ντέιβιντ Ρόμπινσον και Τιμ Ντάνκαν είχαν την ευλογία να επιλέξουν στο νο.1 της διαδικασίας ένα ακόμα generational talent. Έναν παίκτη που έχει όλα τα φόντα όχι απλά να γράψει ιστορία, αλλά να γράψει την ίδια την ιστορία του ΝΒΑ.

Θα ήταν λογικό να υπάρχουν πολλοί που εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά να τα βάλει με τα... μεγάλα αγόρια του ΝΒΑ. Όσοι αμφέβαλαν πήραν μια ξεκάθαρη απάντηση τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Footprint Center της Αριζόνα. Εκεί όπου οι Σπερς και ο Γάλλος σταρ βρήκαν απέναντί τους ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τους Φοίνιξ Σανς των Κέβιν Ντουράντ και Ντέβιν Μπούκερ.

Η λάμψη και η αύρα του D-Book και του KD αδιαμφισβήτητες. Όπως και η ικανότητά τους να επηρεάζουν το παιχνίδι. Μπροστά στον Ουεμπανιαμά όμως υποκλίθηκαν και αυτοί. Διότι ο άσος από τη Γαλλία έκανε το παρκέ «σπίτι» του. Κυριάρχησε, έδωσε τον τόνο και οδήγησε την ομάδα του σε μεγάλη νίκη.

38 πόντοι, 15/26 σουτ, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο 2 τάπες. Όλα αυτά σε μια all-around εμφάνιση που ήρθε να δείξει πως δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι είναι rookie. Είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος να κυριαρχήσει στο παρκέ και να κάνει την λίγκα δική του.

Αν δεν σας έπεισαν οι παραπάνω γραμμές, τότε σίγουρα θα σας πείσει το βίντεο ακολουθεί. Το οποίο αποτυπώνει πόσο επιδραστική ήταν η παρουσία του πάνω στο παρκέ, για να φτάσουν οι Σπερς στην 3η νίκη τους στη σεζόν.

Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όμως ήδη το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά παικτών-θρύλων της λίγκας. Παικτών που άφησαν το σημάδι τους και άλλαξαν το παιχνίδι. Όπως επιδιώκει και ο ίδιος να κάνει, έχοντας όλα τα φόντα να το πετύχει.

Πρώτα απ' όλα, ο Wemby έφτασε τους 100 πόντους και τις 10 τάπες στα πρώτα 5 παιχνίδια του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Κάτι που είχε να συμβεί από το 1992 όταν ο Σακίλ Ο'Νιλ είχε στείλει τα πρώτα μηνύματα πως βρίσκεται στο ΝΒΑ για να κυριαρχήσει. Η συνέχεια του Shaq είναι λίγο πολύ γνωστή...

Δεν είναι όμως το μόνο επίτευγμα του χαρισματικού άσου στα πρώτα 5 παιχνίδια του στη λίγκα. Διότι πέραν των παραπάνω, φιγουράρει σε ακόμα ένα πολύ κλειστό κλαμπ δίπλα σε ονόματα όπως αυτά των ΛεΜπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ.

Για την ακρίβεια, ο Ουεμπανιαμά έγινε μόλις ο 3ος 18χρονος που μέτρησε 35+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 2+ τάπες σε αγώνα ΝΒΑ. Οι δύο προηγούμενοι ήταν ο «Βασιλιάς» και ο KD. Δύο από τις μεγαλύτερες μορφές στην σύγχρονη εποχή του ΝΒΑ, που με την παρουσία τους επηρέασαν και τον ίδιο τον διεθνή άσο να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Αν ψάχνετε να βρείτε τι σημαίνει και πόσο καλός μπορεί να γίνει στο εγγύς μέλλον ο Ουεμπανιαμά, αρκούν τα λόγια του Κέβιν Ντουράντ στο περιθώριο του αγώνα στην Αριζόνα. «Θα δημιουργήσει το δικό του μονοπάτι. Είναι πολύ διαφορετικός απ' οποιονδήποτε άλλο έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν».

Η ύψιστη αξιολόγηση και αναγνώριση μόλις στο 5ο του παιχνίδι στο ΝΒΑ. Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά ήρθε, όχι απλά για να μείνει, αλλά να κυριαρχήσει. Και το έχει καταφέρει ήδη...