Επίσημα τα ηνία της Βιλερμπάν στον Ποτζέκο

Τζιανμαρκο Ποτζέκο

Επίσημα τα ηνία της Βιλερμπάν στον Ποτζέκο

Χρήστος Τσάλτας 10:26 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 14.08.2024

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο θα έχει την ευκαιρία του στην Euroleague, καθώς η Βιλερμπάν ανακοίνωσε την πρόσληψή του ωε το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Σε νέα εποχή και με τη βούλα η Βιλερμπάν. Η γαλλική ομάδα έδωσε τα ηνία της στον Τζιανμάρκο Ποτζέκο, ο οποίος διαδέχεται τον Τι Τζέι Πάρκερ, με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας από τη Λιόν.

Η γαλλική ομάδα ξεκίνησε την σεζόν πολύ άσχημα, με πολλές διαδοχικές ήττες τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στην Euroleague, εκεί όπου μετράει ρεκόρ 0-4, με το πέρας των πρώτων 4 αγωνιστικών της διοργάνωσης. Για το λόγο αυτό ο Τόνι Πάρκερ θέλησε να προχωρήσει σε... ηλεκτροσόκ, αλλάζοντας τα δεδοκμένα στην ομάδα.

Ο Τι Τζέι Πάρκερ αποχώρησε από την άκρη του πάγκου της ομάδας, με τον Τζιανμάρκο Ποτζέκο να αναλαμβάνει. Από τη στιγμή που πήρε το ΟΚ της ιταλικής ομοσπονδίας, ώστε να καθοδηγήσει παράλληλα και σύλλογο εν μέσω της σεζόν, τότε τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους, με την συμφωνία να κλείνει μέσα σε λίγη ώρα.

O Poz θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί σε πάγκο ομάδας στην Euroleague, για πρώτη φορά στην καριέρα του, έπειτα από μια επιτυχημένη παρουσία στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, την οποία έχει εδραιώσει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, με την παρουσία του μπορεί να δώσει διαφορετική αίγλη στη διοργάνωση, καθώς πρόκειται για μια πολύ έντονη προσωπικότητα, που ζει έντονα κάθε αγώνα, ενώ και στις συνεντεύξεις Τύπου χαρίζει ατάκες που μένουν και συζητούνται για καιρό.