Ο Ποτζέκο «τελειώνει» τον Φρανκ Τζάκσον από την Βιλερμπάν

Φρανκ Τζάκσον

Ο Ποτζέκο «τελειώνει» τον Φρανκ Τζάκσον από την Βιλερμπάν

Sportal newsroom 11:58 - 12.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 14.08.2024

Ο Φρανκ Τζάκσον στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν εκ των ηγετών της Βιλερμπάν, όμως η έλευση του Τζιανμάρκο Ποτζέκο φέρνει νέα δεδομένα, με τον Αμερικανό γκαρντ να βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου.

Το ξεκίνημα της Βιλερμπάν στη σεζόν ήταν πολύ άσχημο με τις ήττες να διαδέχονται η μία την άλλη σε Γαλλία και Euroleague. Για το λόγο αυτό ο Τόνι Πάρκερ προχώρησε σε αλλαγή, με τον Τζιανμάρκο Ποτζέκο να διαδέχεται τον Τι Τζέι Πάρκερ στην άκρη του πάγκου της ομάδας.

Ο Ιταλός κόουτς έχει πάρει... εν λευκώ το χτίσιμο της ομάδας, με την διοίκηση να ανάβει πράσινο φως για αλλαγές, εφόσον εκείνος κρίνει πως χρειάζονται ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας το συντομότερο δυνατό.

Ήδη μάλιστα από τα πρώτα σημάδια έχουν φανεί οι διαθέσεις του Coach Poz, που θέλει να αλλάξει το στάτους της ομάδας και να χτίσει το ρόστερ με τα δικά του «θέλω» και σε νέα βάση. Κάτι που επηρεάζει παίκτες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν σημαντικοί.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Φρανκ Τζάκσον. Ο 25χρονος άσος στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν ένας από τους ηγέτες της ομάδας του, όμως εσχάτως έχει βγει από το ροτέισιον. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο παιχνίδι κόντρα στην Μονακό, για την 7η αγωνιστική της Euroleague δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο, σε μια εξέλιξη που έφερε ερωτηματικά.

Ήδη μάλιστα έχει κυκλοφορήσει έντονη φημολογία πως ο Ποτζέκο έχει αποφασίσει να «κόψει» τον άλλοτε γκαρντ των Ντιτρόιτ Πίστονς, ώστε η ομάδα του να κινηθεί σε άλλη κατεύθυνση αγωνιστικά. Ο Τζάκσον αναμένεται να αποτελέσει άμεσα παρελθόν, με τον Αμερικανό γκαρντ να μετράει 10,1 πόντους και 48,7% στα σουτ εντός πεδιάς στην Euroleague, στο διάστημα που αγωνίστηκε στην γαλλική ομάδα.