Βιλντόζα, ο αναμορφωτής του Ερυθρού Αστέρα
i

Euroleague

Βιλντόζα, ο αναμορφωτής του Ερυθρού Αστέρα

Νίκος Καλαμπάκας 17:13 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 20.08.2024

Ο Αργεντινός πλέι μέικερ του Ερυθρού Αστέρα έρχεται στο ΣΕΦ με φόρα και η Euroleague τον έκανε... πρώτο θέμα στο site της.

Η πιο καυτή ομάδα της Euroleague τις τελευταίες εβδομάδες ήταν o Ερυθρός Αστέρας. Η Zvezda προέρχεται από μια ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο, όμως αυτή η ήττα διέλυσε ένα σερί έξι νικών - κι έφερε τους Σέρβους στο 7-7 μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής.

Οι κύριοι λόγοι αυτής της επιτυχίας ήταν η αλλαγή προπονητή, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να περνάει στην ομάδα τη δική του φιλοσοφία και να την αναμορφώνει και το παιχνίδι του πόιντ γκαρντ Λούκα Βιλντόζα.

Δεν παίζει με τον Ολυμπιακό ο Καμπάτσο, ο Ερυθρός Αστέρας δεν πρόλαβε να τον… ενεργοποιήσει
EUROLEAGUE

19:34 - 21.12.2022

Δεν παίζει με τον Ολυμπιακό ο Καμπάτσο, ο Ερυθρός Αστέρας δεν πρόλαβε να τον… ενεργοποιήσει

Ο Αργεντίνος σταρ θα είναι στο ΣΕΦ, αλλά όχι και στο παρκέ, αφού οι Σέρβοι αν και έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να αρθεί η τιμωρία τους από την Euroleague, τελικά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Ο Αργεντινός πλέι μέικερ που ενσωματώθηκε στην ομάδα πριν από την 4η στροφή της λίγκας έγινε αμέσως σημείο αναφοράς καθώς σημείωσε 12,4 πόντους, 3,9 ασίστ, 2,6 ριμπάουντ και 1,1 κλεψίματα στη 10η αγωνιστική. Έχει πάει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο τους τελευταίους τέσσερις γύρους.

Από την 11η αγωνιστική της Euroleague, ο Βιλντόζα όχι μόνο είχε μέσο όρο 18,3 πόντους, αλλά το έκανε σχεδόν διπλασιάζοντας το ποσοστό του στα σουτ δύο πόντων και βελτιώνοντας σημαντικά τα ποσοστά του στα τρίποντα. Έχει επίσης βάλει 4,8 ασίστ και σχεδόν τριπλασίασε τον μέσο όρο κλεψίματός του (3,0 spg.).

Το «καυτό» σερί ξεκίνησε με τον Βιλντόζα να κάνει τα πάντα στην εντός έδρας νίκη επί της Βίρτους με 16 πόντους, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, πριν σημειώσει 14 πόντους, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 4 ριμπάουντ στο ιστορικό πρώτο ντέρμπι του Βελιγραδίου στην Euroleague εναντίον Παρτιζάν.

Ο Βιλντόζα έδωσε συνέχεια στις εξωφρενικές εμφανίσεις του σημειώνοντας 27 πόντους και κάνοντας ρεκόρ καριέρας στη νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας πριν τελειώσει με 16 πόντους και 6 ασίστ στην ήττα από την Αρμάνι.