Στα δικαστήρια ο Βιλντόζα!

Ο Λούκα Βιλντόζα

i

© Getty Images / Ideal Images

Στα δικαστήρια ο Βιλντόζα!

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:03 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:05 - 14.08.2024

Μπορεί να έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό, αλλά ο Λούκα Βιλντόζα φαίνεται να έχει αφήσει ανοικτές υποθέσεις στην Ισπανία, αφού τις επόμενες εβδομάδες θα τα πει δικαστικά με την Μπασκόνια.

Αποτελεί ένα από τα σπουδαία ονόματα που κατάφερε να αποκτήσει ο Παναθηναϊκός το φετινό καλοκαίρι, ώστε να στελεχώσει το τμήμα μπάσκετ εν όψει της νέας σεζόν, ωστόσο, ο Λούκα Βιλντόζα – περί ου ο λόγος – έχει αφήσει το στίγμα του στην Ισπανία.

Συγκεκριμένα, πριν πραγματοποιήσει την πολύ καλή του χρονιά στη Σερβία με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ο Αργεντινός γκαρντ στην ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία, είχε αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Ισπανίας με τη φανέλα της Μπασκόνια και μέσω των εμφανίσεών του κυνήγησε το όνειρο του NBA.

Με τους Βάσκους, όμως, υπάρχουν ακόμα ανοικτοί λογαριασμοί.

Όπως αποκάλυψε ο αθλητικός διευθυντής της Μπασκόνια, Φέλιξ Φερνάντεθ, η ομάδα και οι εκπρόσωποι του παίκτη θα τα πουν στις 27 Οκτωβρίου στις δικαστικές αίθουσες της Βιτόρια, ώστε να αποφασιστεί αν οι Ισπανοί δικαιούνται αποζημίωση από τη μετακίνηση του παίκτη στον Ερυθρό Αστέρα από το NBA.

Ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της Μπασκόνια πρόσθεσε επίσης, ότι η υπόθεση παραμένει ανοικτή και συνεχίζει την πορεία της, σημειώνοντας πως τη στιγμή που θα κριθεί η τύχη της στα δικαστήρια θα υπερασπιστούν όπως πρέπει τα συμφέροντά τους.

Πώς έχει, όμως, η υπόθεση;

Τον Οκτώβριο του 2022, όταν ο Αργεντινός combo guard εντάχθηκε στη σερβική ομάδα, η Μπασκόνια είχε ισχυριστεί ότι είχε συμφωνήσει με την πλευρά του παίκτη να διατηρήσει τα αθλητικά δικαιώματα εκτός NBA, στο οποίο έπαιζε από το 2021, όταν δηλαδή αποχώρησε από την Ευρώπη για την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

«Σε περίπτωση υπογραφής σε σύλλογο εκτός NBA, είτε ο παίκτης είτε ο σύλλογος στον οποίο εντάσσονται πρέπει να αποζημιώσουν οικονομικά την Μπασκόνια», είχαν εξηγήσει τότε σε Δελτίο Τύπου οι Βάσκοι, ειδοποιώντας ουσιαστικά ότι θα κινηθούν δικαστικά, καθώς σύμφωνα με την ίδιους, ο Ερυθρός Αστέρας ουδέποτε ειδοποίησε για τη μεταγραφή, ούτε πολύ περισσότερο υπήρξε σύμφωνη γνώμη για να αγωνιστεί ο παίκτης με τη φανέλα των Σέρβων.