Τα δεδομένα με τη Βίρτους και το μέλλον της στη Euroleague

Μίλος Τεόντοσιτς

i

Euroleague

Τα δεδομένα με τη Βίρτους και το μέλλον της στη Euroleague

Νίκος Καλαμπάκας 16:55 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:20 - 14.08.2024

Η Βίρτους Μπολόνια θέλει μια μόνιμη θέση στην Euroleague, όμως αυτό δεν εξαρτάται από την ομάδα. Πώς χάθηκε η πρόκριση τη σεζόν που διανύουμε και τι σκοπεύουν να κάνουν οι Ιταλοί ώστε να αγωνιστούν και του χρόνου στη διοργάνωση.

Το φετινό ταξίδι της Βίρτους στην Euroleague τελείωσε και μαθηματικά αφού οι Ιταλοί έχουν χάσει το τρένο της πρόκρισης στα playoffs, όμως δεν είναι σίγουρο ότι ο Μίλος Τεόντοσιτς και η παρέα του θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση της «πορτοκαλί θεάς».

Το 2ο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο Sportal: «Θα σφύριζα και 13 φάουλ σε δέκα δευτερόλεπτα αν γίνονταν σ’ ένα παιχνίδι»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

14:50 - 06.04.2023

Το 2ο μέρος της μεγάλης συνέντευξης του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο Sportal: «Θα σφύριζα και 13 φάουλ σε δέκα δευτερόλεπτα αν γίνονταν σ’ ένα παιχνίδι»

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στο Sportal ο Παναγιώτης Αναστόπουλος δίνει μια σαφή απάντηση για το περιβόητο ντέρμπι «αιωνίων» στις 13/2/2019 όταν ο Ολυμπιακός έφυγε στο ημίχρονο από το ΟΑΚΑ, μιλάει για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Βαγγέλη Λιόλιο, ενώ σχολιάζει όλα τα τεκταινόμενα στον χώρο της διαιτησίας.

Η Μπολόνια αγωνίστηκε φέτος στην Euroleague ως η κάτοχος του Eurocup, ενώ για να βρει θέση και τη νέα σεζόν θα πρέπει να την δεχτεί ο οργανισμός με wild card. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στην ομάδα και την Euroleague και το γεγονός ότι η Βίρτους κατασκευάζει το νέο της γήπεδο, της δίνει κάποιες έξτρα πιθανότητες να βρίσκεται ξανά στην Euroleague.

Μεγάλες φιλοδοξίες, μικρό βάθος στο ρόστερ

Στην επιστροφή της στα μεγάλα... σαλόνια η Βίρτους έχτισε ένα ρόστερ με παίκτες που ξέρουν καλά την Euroleague και είχαν πρωταγωνιστήσει σε παλιότερες διοργανώσεις.

Ωστόσο οι συχνοί τραυματισμοί παικτών που είχαν το ειδικό βάρος ώστε να «κουβαλήσουν» στις πλάτες τους την ομάδα, την έφερε σε μειονεκτική θέση από νωρίς. Σενγκέλια, Τζόρνταν Μίκι, Λούντμπεργκ, Παϊόλα και Τεόντοσιτς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, με αποτέλεσμα η ομάδα που δεν είχε μεγάλο ρόστερ να πληρώσει αυτούς τους τραυματισμούς.

Πλέον το ενδιαφέρον των Ιταλών στρέφεται στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Μόλις τελειώσει αυτό, θα ξεκινήσει νέος γύρος επαφών προκειμένου να κλειδώσει μια μόνιμη θέση στην Euroleague...