Πήρε το ντέρμπι και έρχεται με... φόρα στο ΟΑΚΑ η Βίρτους Μπολόνια!

Πήρε το ντέρμπι και έρχεται με... φόρα στο ΟΑΚΑ η Βίρτους Μπολόνια!

Χρήστος Τσάλτας 23:27 - 14.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 14.08.2024

Από νίκη σε νίκη βαδίζει η Βίρτους Μπολόνια, που λιγο πριν αντιμετωπίσει Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 86-79.

Η... τρελή πορεία της Βίρτους Μπολόνια στη φετινή Euroleague καλά κρατεί, με την ομάδα του Λούκα Μπάνκι να επικρατεί και στον ιταλικό «εμφύλιο» της Αρμάνι Μιλάνο, που συνεχίζει να προβλήματίζει με την παρουσία τος. Οι «ασπρόμαυροι» με τη νίκη αυτή ανέβηκαν στο 6-2, την ώρα που η Αρμάνι Μιλάνο υποχώρησε στο 2-6, με το πέρας 8 αγωνιστικών.

Ο Ίφε Λούντμπεργκ με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ ήταν το πρώτο βιολί για τους νικητές, με τους Σενγκέλια και Αμπάς να ακολουθούν, έχοντας από 14 πόντους ο καθένας. Σημαντική και η συνεισφορά του Ντάνιελ Χάκετ, με 10 πόντους και 7 ασίστ. Από πλευράς Αρμάνι Μιλάνο, ο Σέιβον Σιλντς μέτρησε 21 πόντους και 4 ριμπάουμτ, με τον Νίκολα Μίροτιτς να ακολουθεί με 16 πόντους, ενώ 13 πόντους και 6 ασίστ πρόσθεσε ο Μάοντο Λο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα με την Αρμάνι όμως να καταφέρνει να βρίσκει λύσεις χάρη στον Μίροτιτς, την ώρα που ο Λο μοίραζε το παιχνίδι. Αυτό βοήθησε την ομάδα του Μεσίνα να χτίσει διαφορά για το 21-26 της πρώτης περιόδου. Ο Τορνικε Σενγκέλια ανέβασε την απόδοσή του και αυτό παρέσυρε ολόκληρη την Βίρτους. Η ομάδα του Μπάνκι πήρε τον έλεγχο του αγώνα και με βοήθειες από τον Αμπάς, που ήρθε από τον πάγκο, οι ασπρόμαυροι κατάφερανν να ανατρέψουν την κατάσταση, για το 45-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Η Αρμάνι έβρισκε λύσεις στην επίθεση, αλλά η Βίρτους είχε απαντήσεις και αυτό βοήθησε τους γηπεδούχους να κρατήσουν τον έλεγχο. Ο Χάκετ συνέχισε να μοιράζει το παιχνίδι, ο Λούντμπεργκ μπήκε στην εξίσωση και οι γηπεδούχοι κράτησαν τον έλεγχο για το 65-63 της τρίτης περιόδου. Ο Σιλντς ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του Μεσίνα, η οποία δεν έχασε την επαφή της με το σκορ. Μάλιστα 1 λεπτό πριν από το τέλος το ντέρμπιο συνεχίστηκε, με τον Δανό άσο να μειώνει με τρίποντο σε 81-79. Μια καλή άμυνα από την Βίρτους και ένα καλάθι του Λούντμπεργκ όμως έγραψε τον επίλογο του αγώνα, με την ομάδα της Μπολόνια να συνεχίζει τη νικηφόρα πορεία της.

MVP

O Ίφε Λούντμπεργκ ανέλαβε δράση και οδήγησε εκ του ασφαλούς την Βίρτους σε ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Δανος άσος μέτρησε 19 πόντους και 5 ριμπάουντ και ήταν κομβικός στην αναμέτρηση.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευστοχία της Βίρτους από την περιφέρεια. Η ομάδα της Μπολόνια μέτρησε 11/24 τρίποντα, σουτάροντας με 46%.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Βίρτους Μπολόνια ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (17/11) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, την ώρα που η Αρμάνι Μιλάνο θα φιλοξενήσει την Αναντολού Εφές μια μέρα νωρίτερα (16/11).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Κάρλος Περούγκα, Αρτούρας Σούκις, Ζόρντι Αλιάγκα

Τα δεκάλεπτα: 21-26, 45-40, 65-63, 86-79.

Δείτε την εξέλιξη του αγώνα play by play

Sportal Euroleague Show με Μακάμπι - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!