Επιστροφή στις νίκες για την Μπολόνια

Βίρτους Μπολόνια - Φενέρμπαχτσε

i

Photo by Luca Sgamellotti/Euroleague Basketball via Getty Images

Επιστροφή στις νίκες για την Μπολόνια

Νίκος Καλαμπάκας 23:31 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 14.08.2024

Σενγκέλια και Χάκετ πετούσαν... φωτιές στη Μπολόνια, εκεί όπου η τοπική Βίρτους επικράτησε της Φενέρ με σκορ 87-79 παίρνοντας την 7η φετινή της νίκη στην Euroleague.

Την 7η της νίκη στη φετινή Euroleague πήρε η Βίρτους η οποία αποδείχτηκε... αφιλόξενη για τη Φενέρ, αφού επιβλήθηκε εντός έδρας με 87-79 έχοντας για ένα ακόμα βράδυ κορυφαίο της παίκτη τον Σενγκέλια. Ο σούπερ σταρ των Ιταλών σημείωσε 15 πόντους και μαζί με τον Χάκετ ήταν οι κορυφαίοι του γηπέδου και αυτοί που κατάφεραν να βάλουν... φρένο στις ορέξεις της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη ο οποίος αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές στην ίδια φάση στο 24'.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν στους Ιταλούς πόσο ήθελαν να φτάσουν στη νίκη προκειμένου να βελτιώσουν το ρεκόρ τους. Ωστόσο η ομάδα του Μπάνκι έδειχνε την απαιτούμενη σοβαρότητα και έβρισκε λύσεις κάθε φορά που οι Τούρκοι επιχειρούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Κάπως έτσι επέστρεψαν από το -7 (9-16) και κατάφεραν να πάνε στο τάιμ άουτ του δεκαλέπτου όντας πίσω στο σκορ 2 πόντους 25-27. 

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στο 2ο δεκάλεπτο. Τούρκοι και Ιταλοί εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και έδιναν σκληρές μάχες στο παρκέ. Στο 20' το σκορ έδειχνε 46-44 υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίοι με ένα επί μέρους σκορ 24-14 στην 3η περίοδο έγιναν αφεντικά του αγώνα. 

Η Φενέρ έπρεπε να καλύψει διαφορά 12 πόντων στην τελευταία περίοδο και αν και έσφιξε αρκετά την άμυνά της, δεν το κατάφερε. Παρά τη συγκινητική προσπάθεια του Μότλεϊ που έβαλε 25 πόντους, οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν ξανά στον αγώνα και τελικά επιστρέφουν στην Τουρκία έχοντας άλλη μια ήττα στο παθητικό τους και ρεκόρ 5-5 την ώρα που η Βίρτους ανέβηκε στο 7-3.

MVP

Ο Τόρνικε Σενγκέλια ξεχώρισε για μια ακόμα φορά και απέδειξε ότι είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας. Σημείωσε 15 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ σε ένα ακόμα βράδυ που έδωσε μια μοναδική παράσταση. 

Το κλειδί του αγώνα

Η τρίτη περίοδος ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους. Η Βίρτους με επί μέρους σκορ 24-14 πήρε διαφορά 12 πόντων και η Φενέρ δεν μπόρεσε ποτέ να την καλύψει. 

Διαιτητές

Γκαρθία, Γιόβτσιτς και Μπάλακ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-27, 46-44, 70-58, 87-79

Η επόμενη αγωνιστική

Η Βίρτους ταξιδεύει στο Μόναχο ενώ η Φενέρ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Βαλένθια και όλη τη δράση της Πέμπτης