Πρώην γιατρός της Βίρτους κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του

Τζαμπάολο Αμάτο

i

Euroleague / Virtus Bologna

Πρώην γιατρός της Βίρτους κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του

Sportal newsroom 19:19 - 11.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:11 - 14.08.2024

Ο Τζαμπάολο Αμάτο εργάστηκε επί επτά έτη στη Βίρτους και πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα με τον νόμο αφού στην Ιταλία τον κατηγορούν για τη δολοφονία της συζύγου του.

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ένας γιατρός που στο παρελθόν είχε εργαστεί στη Βίρτους Μπολόνια για επτά χρόνια, όπως γράφουν σήμερα, Τρίτη 11/4 τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η Euroleague δημιουργεί Μπασκετικό Χωριό στη σεισμόπληκτη Μπέλεν της Τουρκίας
EUROLEAGUE

13:55 - 11.04.2023

Η Euroleague δημιουργεί Μπασκετικό Χωριό στη σεισμόπληκτη Μπέλεν της Τουρκίας

Σπουδαία κίνηση με ανθρωπιστικό υπόβαθρο από την οικογένεια της Euroleague, η οποία δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία, κατασκευάζοντας το «Μπασκετικό Χωριό».

Ο Τζαμπάολο Αμάτο υπήρξε γιατρός στο ιατρικό τιμ της Βίρτους Μπολόνια επί επτά συναπτά έτη και σήμερα (11/4) τα ιταλικά ΜΜΕ τον έχουν στις πρώτες σελίδες του αφού κατηγορείται για τον θάνατο της συζύγου του.

Στις 31 Οκτωβρίου του 2020 η γυναίκα του Αμάτο είχε βρεθεί αναίσθητη και σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατός της δεν οφειλόταν σε φυσικά αίτια.

Δυόμιση χρόνια μετά, οι ιταλικές αρχές κατέληξαν πως η ίδια είχε πέσει θύμα δολοφονίας με κοκτέιλ ουσιών που εκτός των άλλων περιείχε αναισθητικά και ηρεμιστικά χάπια.

Ο Τζαμπάολο Αμάτο φαίρεται να είναι ο βασικός ύποπτος και πλέον η υπόθεση έχει περάσει στη δικαιοσύνη η οποία ξετυλίγει το κουβάρι της.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο Αμάτο είχε υπάρξει αθλητής μπάσκετ στη β' κατηγορία της Ιταλίας, ενώ το επάγγελμά του είναι οφθαλμίατρος.