Τα... ρομπότ του ChatGPT αποφάσισαν για τα τρία φαβορί της Euroleague, τους πιθανότερους MVPs της νέας σεζόν και την ομάδα έκπληξη
i

© IMAGO

Τα... ρομπότ του ChatGPT αποφάσισαν για τα τρία φαβορί της Euroleague, τους πιθανότερους MVPs της νέας σεζόν και την ομάδα έκπληξη

Αντί να ρωτήσει κανείς μια χαρτορίχτρα σπαταλώντας μισή περιουσία για να μάθει το μέλλον, το ChatGPT (προς το παρόν) κάνει τη δουλειά δωρεάν και σε ερωτήσεις που του έκανε το Sportal σε σχέση με την Euroleague, τα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης προέβλεψαν πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι τα φαβορί, πέντε παίκτες έχουν τον πρώτο λόγο για την διάκριση του MVP, ενώ μία είναι η ομάδα που θα θεωρηθεί ευχάριστη έκπληξη στη σεζόν 2024-25.

Πάντα η φαντασία του ανθρώπου εστίαζε στο μέλλον. Ίσως γι' αυτό... χάθηκε το παρόν. Τα πρώτα χρόνια του πολιτισμού, όσοι ήθελαν να μάθουν κάτι που θα... ερχόταν πήγαιναν στον σοφό του χωριού, στο σαμάνο ή στον εκλεκτό του Θεού, οι οποίοι -με τον τρόπο τους- προειδοποιούσαν για διάφορες καταστάσεις. Για το πότε θα βρέξει ας πούμε.

Αργότερα εμφανίστηκαν γυάλινες σφαίρες με τις δικές τους προβλέψεις ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Το ίδιο έκαναν χαρτορίχτρες και καφετζούδες αργότερα, ενώ τα Στρουμφάκια απευθύνονταν πάντα στον Παπαστρούμφ για συμβουλές. Στις μέρες μας όλοι αυτοί έχουν αντικατασταθεί από τα... ρομπότ που ενορχηστρώνουν το μέλλον μας και όσοι τολμηροί θέλουν να το μάθουν τι μέλλει γενέσθαι, επισκέπτονται ένα chatbox τεχνητής νοημοσύνης. Κι εκείνο παίρνει την ευθύνη αντ' αυτών.

Πρόκειται για online εφαρμογές λογισμικού που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται τον άνθρωπο και μπορεί κανείς να συνομιλήσει μαζί τους, βγάζοντας συμπεράσματα που προς το παρόν... ελέγχονται, αλλά φαίνεται πως ελέγχουν κιόλας. Το ChatGPT είναι το πρώτο στην κατηγορία του, μελετά δεδομένα, σύνθετα ή απλά, ευδιάκριτα ή δυσδιάκριτα και βγάζει τα συμπεράσματά του.

«Θεωρώ πως το προβάδισμα το έχει...»: Ποιος θα κατακτήσει τη Stoiximan Super League σύμφωνα με το ChatGPT
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:58 - 23.06.2024

«Θεωρώ πως το προβάδισμα το έχει...»: Ποιος θα κατακτήσει τη Stoiximan Super League σύμφωνα με το ChatGPT

Στην ερώτηση «Ποιος θεωρείς πως θα πάρει το πρωτάθλημα» απάντησε η τεχνητή νοημοσύνη, με το ChatGPT να... λέει τη δική του γνώμη για το ποιος θα βρεθεί στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Δεν το ρωτήσαμε πότε θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αν και μπορεί να ξέρει καλύτερα και από τους στρατιωτικούς αναλυτές, αλλά εστιάσαμε στο ποιος θα κατακτήσει την Euroleague. Ποια θεωρεί έστω, τα φαβορί της διοργάνωσης. Ακολούθως η «συζήτηση» πήγε στους πρωταγωνιστές και το ChatGPT υπέδειξε πέντε παίκτες ως πιθανούς νικητές της κορυφαίας ατομικής διάκρισης. Ανάμεσά τους, κανένας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Αν πάλι κάποιος θέλει να μάθει ποια ομάδα θα κάνει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις και εκεί το AI λογισμικό είχε την απάντηση έτοιμη.

Πάμε να δούμε τα συμπεράσματά του και τα συμπεράσματα δικά σας...

  • Ποιες ομάδες θα κατακτήσουν το Final Four και ποιος θα κατακτήσει το τρόπαιο της Euroleague το 2025;

«Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ομάδες που πιθανόν να διεκδικήσουν τον τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης». Συγχαρητήρια. Το ίδιο είπε και ο πεντάχρονος ανιψιός του γείτονα!

  • Ποιος θα είναι ο MVP της φετινής Euroleague;

«Η πρόβλεψη του MVP για τη σεζόν 2024-2025 προς το παρόν μπορεί να γίνει μόνο με τη μορφή εικασίας, αλλά αρκετοί είναι οι ισχυροί υποψήφιοι που εμφανίζονται στο ξεκίνημα. Μερικοί από τους κορυφαίους διεκδικητές της διάκρισης, με βάση τις τρέχουσες επιδόσεις και τη δυναμική των ομάδων τους είναι ο Νίκολα Μίροτιτς με την Μιλάνο, όπου αναμένεται να είναι ο πρώτος σκόρερ και ο ηγέτης της. Ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, που προέρχεται από μία χρονιά MVP, o Ουίλι Ερνανγκόμεθ της Μπαρτσελόνα, ο Φακούντο Καμπάτσο της Ρεάλ Μαδρίτης και Σέιν Λάρκιν της Αναντολού Εφές έχει ισχυρές πιθανότητες». Και μάλλον το ChatGPT έχει κάποιο bug που πρέπει να διορθωθεί, αλλιώς μπορεί να πάρει κόσμο στον... λαιμό του.

  • Ποια θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν;

«Μία από τις ομάδες έκπληξη της φετινής EuroLeague θα είναι η Βίρτους Μπολόνια. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάνει τεράστια αίσθηση τα τελευταία χρόνια, πέρσι πήρε σπουδαίες νίκες και βρέθηκε για μεγάλο διάστημα στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Φέτος, έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει ακόμα και τις προσδοκίες της». Ευχαριστούμε, μας υποχρέωσες!