Κάλεσε Λαρεντζάκη και Λεσόρ σε απολογία η ΔΕΑΒ - Δήλωσε αναρμόδια για Γιαννακόπουλο

Κάλεσε Λαρεντζάκη και Λεσόρ σε απολογία η ΔΕΑΒ - Δήλωσε αναρμόδια για Γιαννακόπουλο

Sportal newsroom 17:20 - 12.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 12.06.2024

H Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ν. 5085/2024, κάλεσε σε απολογία τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Ματίας Λεσόρ για το μεταξύ τους επεισόδιο, ενώ ενημέρωσε πως δεν είναι αυτή η αρμόδια αρχή για τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του τέταρτους τελικού της Stoiximan Basket League κι ενώ το πάθος, αλλά και η... ένταση έχει αυξηθεί και στις τάξεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, η Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας ενημέρωσε για κάποια ζητήματα που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στο τέλος του Game 3.

Συγκεκριμένα ασχολήθηκε με ένα ζήτημα, το επεισόδιο μεταξύ του Ματίας Λεσόρ και του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, τους οποίους κάλεσε και σε απολογία, ενώ εξήγησε πως για την καταγγελία του Ολυμπιακού και της Ένωσης Διαιτητών στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τις υβριστικές δηλώσεις και τις αναρτήσεις του, η ΔΕΑΒ ενημέρωσε πως δεν είναι αρμόδια για να κρίνει πόσο μάλλον να ποινικοποιήσει τέτοιες ενέργειες.

Η ανακοίνωση της Διαρκής Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας

«Σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα τόσο από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, όσο και από πλειάδα ιδιωτών περί απαγόρευσης εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου – παράγοντα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- στον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR, που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα, 12 Ιουνίου, δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΕΑΒ σχετική αρμοδιότητα, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΑΒ συστήνει αυτοσυγκράτηση και λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης επεισοδίων και εν γένει φαινομένων βίας από μέρους των διαγωνιζόμενων ΚΑΕ.

  • Καλεί σε ακρόαση στις 17/06/2024 δύο επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές των Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., για φερόμενο περιστατικό βίας (αλληλολάκτισμα μεταξύ τους), που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης στις 10/6/2024 μεταξύ των παραπάνω ομάδων, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

  • Καλεί σε ακρόαση στις 17/6/2024 αθλητή του Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, για φερόμενο περιστατικό βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, με άσκηση σωματικής βίας κατά αθλητή με αναπηρία, μετά τον αγώνα Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, που διεξήχθη στις 8/6/2024, για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης της Ο.Σ.Ε.Κ.Α., αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

🔴 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός post game LIVE από το ΣΕΦ για το Game 4 των τελικών

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!