«Δεν είναι ο παίκτης των προηγούμενων τριών χρόνων» - «Ο Ολυμπιακός τον χρειαζόταν πολύ»: Η συζήτηση στο τραπέζι του Ουρμπόνας για τον Φουρνιέ

Εβάν Φουρνιέ

i

© IMAGO

«Δεν είναι ο παίκτης των προηγούμενων τριών χρόνων» - «Ο Ολυμπιακός τον χρειαζόταν πολύ»: Η συζήτηση στο τραπέζι του Ουρμπόνας για τον Φουρνιέ

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:47 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 05.09.2024

Στο τελευταίο επεισόδιο του «Urbonus» podcast ο Ντονάτας Ουρμπόνας κι οι Αουγκούστας Σουλιάουσκας και Γκίτις Μπλαζεβίτσιους μεταξύ άλλων σχολίασαν τη μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ στον Ολυμπιακό.

Ένα από τα θέματα που συζήτησε ο Ντονάτας Ουρμπόνας με τους Αουγκούστας Σουλιάουσκας και Γκίτις Μπλαζεβίτσιους στο «Urbonus» podcast ήταν η μεταγραφή του Εβάν Φουρνιέ, αλλά και γενικότερα οι κινήσεις των «ερυθρόλευκων» κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Όταν ο Φουρνιέ έπιασε το κεφάλι του γιατί δεν πίστευε την υποδοχή και το ξέσπασμα με το κασκόλ: Όλο το χρονικό της άφιξης του Γάλλου σούπερ-σταρ (vid)
EUROLEAGUE

12:03 - 05.09.2024

Όταν ο Φουρνιέ έπιασε το κεφάλι του γιατί δεν πίστευε την υποδοχή και το ξέσπασμα με το κασκόλ: Όλο το χρονικό της άφιξης του Γάλλου σούπερ-σταρ (vid)

Η απίστευτη υποδοχή του Εβάν Φουρνιέ από τους φίλους του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο άφησε άναυδο τον Γάλλο άσο.

«Πόσα λεφτά ξόδεψε ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι; Αλλά, πραγματικά ουάου! Πραγματικά, ισχυροποιήθηκαν πολύ αυτό το καλοκαίρι. Ήταν στο Final Four για δύο συνεχόμενα χρόνια και τώρα έφεραν πίσω τους Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ, πήραν τον Λούκα Βιλντόζα, πήραν τον Κίναν Έβανς χωρίς καν να τον υπολογίζω για αυτή τη σεζόν. Έφεραν πίσω στην Ευρώπη τον Έβαν Φουρνιέ έπειτα από 12 χρόνια στο NBA, κάτι το οποίο είναι τεράστιο. Αυτό χρειάζονταν. Είναι αυτός που μπορεί να τους λύσει το κύριο πρόβλημά τους. Είναι με διαφορά ο πιο επικίνδυνος περιφερειακός τους παίκτης. Πραγματικά, ανυπομονώ να τον δω στα παρκέ της Euroleague. Έχει πολλά να αποδείξει, είναι ακόμα νέος, δεν είναι σαν άλλες περιπτώσεις παικτών που έρχονται από το NBA σε ηλικία 35 ετών», ανέφερε αρχικά ο Αουγκούστας Σουλιάουσκας.

https://www.youtube.com/watch?v=lcLfw05kasQ

«Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Είναι αλήθεια στο peak του; Για σκέψου λίγο… Είδαμε τον Φουρνιέ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο ρόλος του ήταν αρκετά περιορισμένος σε σχέση με τα προηγούμενα δύο – τρία χρόνια. Δεν ήταν ο Φουρνιέ που ήταν πριν από τρία – τέσσερα χρόνια που ήταν βασικός. Αν ήταν ακόμα στο ίδιο επίπεδο, προφανώς θα έμενε στο NBA. Δεν είναι πια αυτός ο παίκτης. Δεν νομίζω ότι είναι εγγυημένο πως θα δούμε τον επιτυχημένο Έβαν Φουρνιέ, που θα δώσει τόσα πολλά στον Ολυμπιακό», είπε ο Γκίτις Μπλαζεβίτσιους.

Τότε τον λόγο πήρε πάλι ο Σουλιάουσκας λέγοντας: «Ίσως δεν είναι στο κορυφαίο επίπεδο που τον γνωρίσαμε και το “prime” δεν είναι η σωστή λέξη. Σίγουρα, δεν είναι πια στο επίπεδο του NBA, αλλά νομίζω στη Euroleague, που δεν είναι στο επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι πολύ καλός. Θα είναι παίκτης μέσα από το σύστημα, οπότε δεν περιμένω τεράστια νούμερα από εκείνον, αλλά και μόνο που ο Ολυμπιακός θα έχει έναν παίκτη που θα σουτάρει μετά την ντρίπλα είναι τεράστια υπόθεση. Ο τρόπος που παίζει ο Ολυμπιακός χρειάζεται σουτέρ. Δεν θα λύσει το πρόβλημά τους στο “1 vs 1”, αλλά είναι ένας σπουδαίος παίκτης».

«Σε αυτό που είπες ότι δεν είναι στο επίπεδο των Ολυμπιακών Αγώνων… Έπαιζε σε μια ομάδα με περιορισμένων δυνατοτήτων περιφέρεια...», συμπλήρωσε από τη μεριά του ο Μπλαζεβίτσιους.

Γιατί το παρατσούκλι του Φουρνιέ είναι «Don't Google»;
EUROLEAGUE

10:46 - 05.09.2024

Γιατί το παρατσούκλι του Φουρνιέ είναι «Don't Google»;

Αν αναζητήσετε τον Εβάν Φουρνιέ μονάχα με το επώνυμό του κι όχι με το πλήρες όνομά του είναι βέβαιο πως δεν θα... πέσετε πάνω στον Γάλλο γκαρντ αλλά σε φωτογραφίες που απεικονίζουν την μία πολύ σοβαρή νόσο των ανδρικών γεννητικών οργάνων!

Τέλος επί του θέματος σχολίασε ο Ουρμπόνας, ο οποίος είπε: «Νομίζω, όμως, ότι αυτό ήταν πραγματικά και το πρόβλημα. Δεν είχε καμία βοήθεια. Εκτός από πρώτη επιλογή στο σκοράρισμα, έγινε ξαφνικά και η πρώτη επιλογή ως playmaker. Έπρεπε να δημιουργήσει, να σκοράρει… Στον Ολυμπιακό δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα αυτά μαζί. Εδώ έχει τον Ουόκαπ, έχει τον Βιλντόζα που πιστεύω τα περισσότερα λεπτά του θα είναι ως point-guard. Δεν έχω μια κατηγορηματική άποψη αν θα αποδειχθεί μια πολύ σπουδαία κίνηση ή αν θα προκαλέσει ερωτηματικά».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!