«Δεν σκέφτηκα τίποτα, πέταξα την μπάλα και μπήκε!»: Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας περιέγραψε στο Sportal το μεγάλο σουτ κόντρα στην Team USA

«Δεν σκέφτηκα τίποτα, πέταξα την μπάλα και μπήκε!»: Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας περιέγραψε στο Sportal το μεγάλο σουτ κόντρα στην Team USA

Χρήστος Τσάλτας 08:57 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 14.08.2024

Η Λιθουανία έριξε στο καναβάτσο την Team USA, υποχρεώνοντάς την στην πρώτη ήττα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Μιντάουγκας Κουζμίσνκας σε ρόλο πρωταγωνιστή. Ο νέος φόργουορντ της ΑΕΚ μίλησε στο Sportal για το «τρελό» σουτ που καθόρισε την έκβαση του αγώνα.

Αποστολή στη Μανίλα

Για να κερδίσει μια ομάδα την Team USA του Στιβ Κερ και των 12 παικτών του ΝΒΑ θα πρέπει να κάνει πολλά πράγματα με τον σωστό τρόπο. Κυρίως όμως να βάλει τα σουτ. Αυτό το έκανε η Λιθουανία, με τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας να βάζει το μεγαλύτερο όλων, στο πιο κρίσιμο σημείο.

Με τα δευτερόλεπτα να περνούν η μπάλα έμενε στα χέρια του Κουζμίσνκας, ο οποίος είχε απέναντί του τον Άντονι Έντουαρντς. Η επίθεση των Λιθουανών έφτανε σιγά σιγά προς το τέλος της και ο νέος φόργουορντ της ΑΕΚ δεν δίστασε να πάρει την ευθύνη. Σηκώθηκε, σούταρε και...

Nothing but net!

Η μπάλα κατέληξε στο καλάθι, φέρνοντας την Λιθουανία στο +9 σε κρίσιμο σημείο. Πώς έζησε όμως ο ίδιος το μεγάλο σουτ απέναντι στον σταρ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς; «Δεν σκεφτόμουν τίποτα. Απλά σούταρα», ήταν τα πρώτα λόγια του στο Sportal, για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «κάποιοι λένε ότι για τα σουτ αυτά θέλει προπόνηση, όχι δεν είναι έτσι. Ήταν ένα τυχερό σουτ. Εγώ είχα τη μπάλα στα χέρια μου, απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα, δεν μπορούσα να παίξω ένας εναντίον ενός εκείνη την ώρα και απλά σούταρα».

Η Λιθουανία ολοκλήρωσε τους δύο πρώτους γύρους του Παγκοσμίου Κυπέλλου χωρίς απώλειες. Ρεκόρ 5-0 και πλέον ετοιμάζεται για τον προημιτεικό κόντρα στη Σερβία. Το παιχνίδι με τους Αμερικανούς έφερε μια μεγάλη νίκη, όμως πόσο μεγάλη ήταν η σημασία της για την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις;

«Η νίκη αυτή δεν σημαίνει τίποτα. Το παιχνίδι με την Ελλάδα με έκανε πιο χαρούμενο, γιατί μέσα από αυτό προκριθήκαμε στον δεύτερο γύρο», παραδέχτηκε ο Λιθουανός άσος, για να συμπληρώσει «Τώρα κατακτήσαμε την πρώτη θέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι ο προημιτελικός. Είναι μεγάλη νίκη για τους φιλάθλους, να την χαρούν, αλλά για εμάς δεν ήταν τίποτα».

Αυτό που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη στη νίκη των Λιθουανών ήταν ο τρόπος με οτν οποίο έφτασαν στο αποτέλεσμα. Διότι ήρθε χάρη σε επιθετικό μπάσκετ, όπου σταμάτησαν στους 110 πόντους.

Κέρδισαν την Αμερική στο ίδιο της το παιχνίδι. «Πετύχαμε πολλά τρίποντα και αυτό μας βοήθησε να τρέξουμε τον ρυθμό. Δεν θα έλεγα ότι κερδίσαμε τους Αμεριακνούς στο δικό τους παιχνίδι, γιατί τρέξαμε, σκοράραμε πολύ από μακριά, βρήκαμε καλά ελεύθερα σουτ. Απλώς οι Αμερικανοί δεν είναι συνηθισμένοι να χάνουν. Σε όλο το τουρνουά κέρδιζαν με διαφορές 10 και 20 πόντων», υπογράμμισε ο Κουζμίνσκας, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πως αντιδράει η ομάδα του σε κάθε δυσκολία.

«Πάντα σκεφτόμαστε την επόμενη περίοδο. Πηγαίνουμε περίοδο με περίοδο και πόσο δυνατοί θα είμαστε εκεί. Έχουμε ταλέντο για να σκεφτούμε αυτό. Πιέζοντας ο ένας τον άλλο μπορούμε να πάμε παρακάτω».

Η Λιθουανία αφήνει την δεύτερη φάση στο παρελθόν και πλέον στοχεύει μόνο στον προημιτελικό κόντρα στη Σερβία, στην Mall of Asia Arena. Εκεί όπου ο στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα ημιτελικά. 40 λεπτά μακριά από ακόμα μια σπουδαία νίκη...

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.