«Δεν συμπαθώ τον Τζόρνταν! Αυτός ο μ@@@ ήταν 39, τζόγαρε όλο το βράδυ και μετά πήγαινε κατευθείαν στο γυμναστήριο»

Κουάμε Μπράουν και Μάικλ Τζόρνταν

«Δεν συμπαθώ τον Τζόρνταν! Αυτός ο μ@@@ ήταν 39, τζόγαρε όλο το βράδυ και μετά πήγαινε κατευθείαν στο γυμναστήριο»

Απόστολος Μαυράκης 14:09 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:21 - 28.09.2024

Ο πάλαι πότε παίκτης των Ουίζαρντς, Κουάμε Μπράουν, μίλησε για την συνύπαρξη του με τον Τζόρνταν και τις... παράδοξες για τις επιδόσεις του, συνήθειές του.

Έχοντας επιλεγεί πρώτος στο draft του 2001 από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ο Κουάμε Μπράουν θεωρούταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας «φουρνιάς» του NBA. Λίγο η ατυχία με τους πολλαπλούς τραυματισμούς του και λίγο οι υπέρ του δέοντος προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για το παιχνίδι του Μπράουν, τον οδήγησαν σε μια καριέρα που λίγοι θα θυμούνται.

Τις πρώτες δύο του χρονιές στην αμερικανική πρωτεούσα και την ομάδα των Ουίζαρντς, ο Μπράουν είχε την τύχη -ή ίσως και την ατυχία, σύμφωνα με τον ίδιο- να αγωνίζεται και να προπονείται δίπλα στον θρύλο του αθλήματος, Μάικλ Τζόρνταν. Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος τότε είχε επιστρέψει στην ενασχόλησή του με το μπάσκετ, έπειτα από 3 χρόνια αποχής.

Η εμπειρία του Μπράουν με τον Τζόρνταν, έχει αφήσει γλυκόπικρη γεύση στον πλέον 42χρονο Αμερικανό. Ο ίδιος, σε σχετική εκπομπή του podcast «Swish Cultures» είχε να πει τα εξής για τον ιστορικό μπασκετμπολίστα:

«Όχι, δεν είμαι φαν του Τζόρνταν, δεν έχω λόγο να είμαι. Μια μέρα, αυτός ο μ@@@ με βάρεσε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Αλλά πραγματικά δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι (σ.σ. φαν). Βέβαια, πρέπει να παραδεχτώ ότι έζησα από πολύ κοντά την αφοσίωσή του στο μπάσκετ και είμαι εντυπωσιασμένος»

Αποκαλύφθηκε ο λόγος που τα μάτια του Μάικλ Τζόρνταν ήταν κίτρινα και ανησύχησαν τους οπαδούς (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

08:41 - 21.09.2024

Αποκαλύφθηκε ο λόγος που τα μάτια του Μάικλ Τζόρνταν ήταν κίτρινα και ανησύχησαν τους οπαδούς (vid)

Ο Μάικλ Τζόρνταν εθεάθη στην αναμέτρηση της Μονακό με την Μπαρτσελόνα στο Πριγκιπάτο για την πρώτη αγωνιστική του Champions League κι ανησύχησε τους οπαδούς για το θέμα του στα μάτια.

Στην συνέχεια, έκανε λόγο για το γνωστό και ως «Breakfast Club», το οποίο αφορά έναν κλειστό κύκλο απαρτιζόμενο από αθλητές που τζόγαραν αργά την νύχτα και την επόμενη μέρα πήγαιναν κανονικά στις προπονήσεις τους, εάν βέβαια το άντεχαν:

«Αυτός ο γέρος συνέχιζε να ξυπνάει στις 9 το πρωί και να πηγαίνει στο γυμναστήριο, ενώ ήταν 39 χρονών και χωρίς να έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Δεν «έκλεψε» ποτέ το παιχνίδι, ακόμα κι αν έκανε όσα έκανε. Το «Breakfast Club» ήταν αληθινό. Συμμετείχα κι εγώ σε αυτό γιατί δεν μπορούσα να το πιστέψω»

Ο Μπράουν φαίνεται πραγματικά να εντυπωσιάστηκε από τα «χούγια» του Τζόρνταν, μα πιο πολύ με το γεγονός ότι αυτά δεν τον επηρέαζαν από το να συνεχίζει να ζει και ως αθλητής. Ήταν δηλαδή σαν να ζει μια διπλή ζωή. Ως μέλος του «Breakfast Club», ο Μπράουν είδε με τα ίδια του τα μάτια τον Τζόρνταν να κάνει τα εξής:

«Νόμιζα ότι, αφού είχε περάσει όλο το βράδυ τζογάροντας, δεν θα υπήρχε περίπτωση αυτός ο τύπος, που είναι και μεγάλης ηλικίας, να ήταν εδώ (σ.σ. στο γυμναστήριο) από τις 06:00 το πρωί. Κι όμως, ήταν ήδη στο γυμναστήριο από τις 05:45 σηκώνοντας βάρη. Ήταν μια μηχανή, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Κάθε πρωί ήταν έτσι. Ο,τι κι αν έκανε, ποτέ δεν έχασε την αφοσίωσή του στο μπάσκετ».

Τέλος το μπάσκετ για τον Μάικλ Τζόρνταν: Αυτό είναι το άθλημα στο οποίο επικεντρώνεται (vid)
NBA

11:11 - 04.09.2024

Τέλος το μπάσκετ για τον Μάικλ Τζόρνταν: Αυτό είναι το άθλημα στο οποίο επικεντρώνεται (vid)

Ο απόλυτος θρύλος των παρκέ ετοιμάζεται για μια αλλαγή που μπορεί να φέρει... επανάσταση. Ο Μάικλ Τζόρνταν δηλώνει πως ένα άλλο άθλημα είναι πλέον η βασική προτεραιότητά του και όχι το μπάσκετ!

Αν και ο Μπράουν δήλωσε πως δεν αποτελεί και ούτε ποτέ υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Μάικλ Τζόρνταν, έχει να παραδεχτεί πως η αφοσίωσή του και η γενικότερη αγάπη του για το μπάσκετ υπερνικούσε τα πάντα. Δεν άφησε τα πάθη του να τον συνεπάρουν και ήταν πάντα εκεί για να προπονηθεί και να γίνει καλύτερος, ακόμη και στην ηλικία των 39 και έχοντας κερδίσει οτιδήποτε μπορεί να κερδηθεί.

Μπορεί ο χαρακτήρας του να μην είναι για... πολλούς, ωστόσο ακόμα και άτομα όπως ο Κουάμε Μπράουν που δεν του έτρεφε και ιδιαίτερη συμπάθεια, έχουν κάτι καλό να πουν για εκείνον. Αυτό, έχει να κάνει με το μπάσκετ και για αυτό φυσικά θεωρείται κατά πολλούς ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών.