Στο Elite group των διαιτητών της FIBA προήχθησαν Τηγάνης, Τσιμπούρης και Αγραφιώτης!
i

©InTime

Στο Elite group των διαιτητών της FIBA προήχθησαν Τηγάνης, Τσιμπούρης και Αγραφιώτης!

Γιάννης Πάλλας 19:22 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 23.09.2024

Στο γκρουπ των διαιτητών της FIBA που θα διευθύνουν αγώνες του Basketball Champions League πήραν προαγωγή οι Τηγάνης, Τσιμπούρης και Αγραφιώτης

Μια σημαντική είδηση για την ελληνική διαιτησία στο μπάσκετ ήρθε από τη FIBA η οποία ενημέρωσε για την προαγωγή τριών διαιτητών στο Elite Group προκειμένου να διευθύνουν παιχνίδια του Basketball Champions League.

Ως τώρα το ελληνικό μπάσκετ είχε στην κορυφαία διοργάνωση της FIBA μοναδική εκπρόσωπο τον πολύπειρο και κορυφαίο διαιτητή Γιώργο Πουρσανίδη, ωστόσο, διαβλέποντας την πορεία των ελλήνων διαιτητών η Παγκόσμια Ομοσπονδία προχώρησε σε κρίσεις και αξιολογήσεις νέων ρέφερι.

Οι τρεις διαιτητές που πήραν την πρόσκληση για να βρεθούν στο σεμινάριο του BCL για τη νέα χρονιά είναι οι Ιωάννης Τηγάνης, Ιωάννης Τσιμπούρης και Τζανής Αγραφιώτης. Ως τώρα διεύθυναν αγώνες στο FIBA Europe Cup και πλέον αναβαθμίστηκαν και θα πλαισιώσουν τον Γιώργο Πουρσανίδη στο Basketball Champions League.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση της ελληνικής διαιτησίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπου τα τελευταία χρόνια είχε επέλθει αποψίλωση.

Ο Έλληνας διαιτητής μέσα από αυτή την τριπλέτα που αναβαθμίζεται μπορεί να περιμένει ένα καλύτερο επίπεδο διαιτησίας στο ελληνικό μπάσκετ και ένα καλύτερο επίπεδο εκπροσώπησης σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Εκεί, όπου απουσιάζει η ελληνική σχολή, που παλιότερα είχε ενεργή παρουσία.

Οι Τηγάνης, Τσιμπούρης και Αγραφιώτης θεωρούνται από τους κορυφαίους της νέας γενιάς της ελληνικής διαιτησίας και δίκαια πήραν τη συγκεκριμένη αναβάθμιση, όσον αφορά τις διοργανώσεις που θα κληθούν να διευθύνουν τη νέα χρονιά.

Ο Χάντερ Χέιλ στην τρίτη θέση των κορυφαίων παικτών του BCL: «Έρχονται καταιγίδες σε όλη την Ευρώπη»
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

18:41 - 23.09.2024

Ο Χάντερ Χέιλ στην τρίτη θέση των κορυφαίων παικτών του BCL: «Έρχονται καταιγίδες σε όλη την Ευρώπη»

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασε το BCL τον Χάντερ Χέιλ, ο οποίος φιγουράρει στην τρίτη θέση του Power Ranking των κορυφαίων παικτών της νέας σεζόν, στη διοργάνωση.

Η παρουσία τους στο υψηλότερο επίπεδο της διαιτησίας της FIBA θα τους βοηθήσει, ώστε να αποκτήσουν περισσότερες παραστάσεις και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.