Intecontinental Cup: Χωρίς δυσκολία στην πρεμιέρα η Μάλαγα

Intecontinental Cup: Χωρίς δυσκολία στην πρεμιέρα η Μάλαγα

Απόστολος Μαυράκης 18:29 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:05 - 12.09.2024

Η Ουνικάχα Μάλαγα κατάφερε να επικρατήσει με το άνετο 78-94 της Πέτρο Ατλέτικο Ντε Λουάντα, στον πρώτο της αγώνα για το Intercontinental Cup.

Η πρωταθλήτρια του Basketball Champions League, Ουνικάχα Μάλαγα, επιβλήθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα της πρωταθλήτριας του Basketball Africa League, Πέτρο Ατλέτικο Ντε Λουάντα, στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του Intercontinental Cup της Σιγκαπούρης. Οι Ισπανοί μπήκαν πολύ ζεστά από την αρχή του παιχνιδιού, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους ίδιους μπροστά με 6-25. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Αφρικής ακολούθησαν καλύτερα τον ρυθμό της Μάλαγα και ήταν πιο ανταγωνιστικοί, ωστόσο στο ημίχρονο οι Ισπανοί είχαν το προβάδισμα με το ευρύ 32-55.

Τα δύο τελευταία δεκάλεπτα βρήκαν μπροστά στο επιμέρους σκορ του Ανγκολέζους (46-39), ωστόσο η Μάλαγα δεν χρειάστηκε να ανεβάσει στροφές έχοντας ως παρακαταθήκη το προβάδισμα των 23 πόντων του πρώτου ημιχρόνου. Διακριθέντες για τους νικητές ήταν οι Οσετκόφσκι, που γέμισε την στατιστική με 14 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Καλινόφσκι των 16 πόντων, ενώ επίσης διψήφιοι ήταν και οι Ντέντοβιτς, Μπαρέιρο και Τέιλορ.

Από τους Ανγκολέζους ξεχώρισε ο Κλέσιο Κάστρο των 13 πόντων και των 9 ριμπάουντ, ενώ οι Γκάρντνερ και Μορείρα μοιράστηκαν από 12 πόντους. Στο ματς φυσικά αγωνίστηκαν και δυο πρώην «πράσινοι», με τον Κέντρικ Πέρι να σημειώνει 6 πόντους, 4 ριμπάουντ, ισάριθμα κλεψίματα και 3 ασίστ, ενώ ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι βρήκε μόλις 2 πόντους, έχοντας και 4 φάουλ.

Επόμενο παιχνίδι της Μάλαγα είναι με τους πρωταθλητές του Basketball Champions League Asia, Αλ Ριγιάντι, το μεσημέρι της Παρασκευής 13/9 στις 15:00. Με νίκη οι Ισπανοί εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στον τελικό του Intercontinental Cup στις 15/9. Στην περίπτωση αυτή, αντίπαλός της θα είναι ο πρώτος του άλλου ομίλου της διοργάνωσης, που θα είναι είτε η μεικτή ομάδα της G-League του NBA, είτε η αργεντίνικη Κίμσα, είτε οι Τασμάνια Τζακτζάμπερς από την Αυστραλία.