Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Το ότι τους έχουμε νικήσει τόσες φορές τους κάνει να δημιουργούν ένταση για να είναι χαρούμενοι οι φαν τους» (vid)

Δημήτρης Γιαννακόπουλος

i

© Intime

Γιαννακόπουλος για Αγγελόπουλους: «Το ότι τους έχουμε νικήσει τόσες φορές τους κάνει να δημιουργούν ένταση για να είναι χαρούμενοι οι φαν τους» (vid)

Ευτυχία Οικονομίδου 17:15 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 02.10.2024

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όπως δεν τον έχετε ξανά δει ποτέ! Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα SWEEK λίγο πριν ξεκινήσει η Euroleague της σεζόν 2024-25 και τα λέει όλα.

To SKWEEK σε συνεργασία της Euroleague ξεκινάει μια σειρά από podcast, με πρώτο καλεσμένο τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλο με σκοπό να ταράξει τα... νερά.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική ιστοσελίδα πριν ξεκινήσει η Euroleague της σεζόν 2024-25 και τα λέει όλα, ενώ εξηγεί πως είχε κάνει την πρόβλεψη για κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό πέρσι. Παράλληλα, κάνει και τις προβλέψεις του για το φετινό πρωτάθλημα που κάνει τζάμπολ την Πέμπτη 03/10 και μιλάει για τη σχέση του με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν στο Sportal: «Με τον Αταμάν πρέπει να κερδίσεις τον χρόνο σου στο παρκέ, όποιος κι αν είσαι»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13:34 - 02.10.2024

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν στο Sportal: «Με τον Αταμάν πρέπει να κερδίσεις τον χρόνο σου στο παρκέ, όποιος κι αν είσαι»

Η νέα σεζόν στην EuroLeague ξεκινά και ο Ομέρ Γιουρτσεβέν αναλύει στο Sportal τους στόχους του με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τη νοοτροπία νικητή του Εργκίν Αταμάν.

Για τον πρώτο αγώνα μπάσκετ που είδε: «Το 1987 η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της με τον Νίκο Γκάλη. Το πρώτο παιχνίδι που πήγα να δω ήταν της Εθνικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1987. Τον Παναθηναϊκό τον είδα έναν χρόνο αργότερα, ακόμη θυμάμαι το σκορ, Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 99-81 και θεώρησα κακή τύχη ότι είχαμε 99 πόντους τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και δεν φτάσαμε τους 100».

Για το αν του αρέσει το μπάσκετ: «Για να πω την αλήθεια, έπαιζα ποδόσφαιρο, ήμουν ένας από τους καλύτερους στο σχολείο μου παίζοντας κόντρα σε μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες. Το μπάσκετ δεν ήταν το αγαπημένο μου άθλημα. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, το τελευταία 30 χρόνια παρακολουθώ μόνο μπάσκετ. Έχω να δω ποδόσφαιρο από το 1998, απ' όταν η Γαλλία νίκησε τη Βραζιλία στον τελικό του Μουντιάλ. Αυτό ήταν και το τελευταίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι που είδα».

Γιατί του αρέσει τόσο πολύ το μπάσκετ: «Το προτιμώ ως άθλημα γιατί είναι γρηγορότερο, το σκορ αλλάζει συνέχεια, ενώ μπορεί να κάτσεις να δεις έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για 90 λεπτά και να λήξει 0-0».

Για τον θάνατο του πατέρα του και τι άλλαξε για εκείνον: «Το 2018 ήταν ένας εφιάλτης. Όχι μόνο πέθανε ο πατέρας μου, αλλά πριν από 40 μέρες έφυγε από τη ζωή ένας θείος μου και λίγους μήνες μετά ένας άλλος θείος μου. Μέσα σε λίγους μήνες χάθηκαν όλοι. Ήταν δύσκολο γιατί ξαφνικά έπρεπε να αναλάβω τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, όλες τις επιχειρήσεις που είχα, να φροντίσω όλη μου την οικογένεια. Ήταν μία απαιτητική περίοδος αλλά κοιτώντας πίσω, όλα πήγαν καλά».

Για το αν ήταν προετοιμασμένος για αυτή την απώλεια: «Δεν νομίζω ότι προετοιμάζεσαι ποτέ. Θεωρείς ότι οι γονείς σου θα ζήσουν για πάντα. Συνήθως τα πράγματα αυτά έρχονται ξαφνικά. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος, αλλά όπως είπε κοιτώντας πίσω όλα πήγαν καλά».

Για τα εμπόδια που συνάντησε στον Παναθηναϊκό: «Όταν ο πατέρας μου και ο θείος μου αποφάσισαν το 2012 να αποχωρήσουν από τον Παναθηναϊκό και να έχουν - ας πούμε - μία καθημερινή ενασχόληση, προτιμούσα να μην εμπλακώ, προτιμούσα να μείνω πίσω και δεν ήθελα να αναλάβω τον Παναθηναϊκό. Γύρισα όλον τον κόσμο προσπαθώντας να βρω κάποιον να αναλάβει αλλά δεν τα κατάφερα. Έτσι, έπρεπε να μπω στον χoρό και όταν μπαίνεις στον χoρό πρέπει να χορέψεις όσο καλύτερα μπορείς. Όταν σε πετάνε σε έναν ωκεανό, πρέπει να κολυμπήσεις. Πήρα την απόφαση, ότι εφόσον είμαι εδώ, πρέπει να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Καταφέραμε μετά από μία μεγάλη και επιτυχημένη περίοδο από το 1987 μέχρι το 2012 να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταθλητές στην Ελλάδα, έχουμε μία καλή εκπροσώπηση στην Ευρώπη. Μετά τον θάνατο του πατέρα μου, για κάποιους άλλους λόγους αποφάσισα ότι ήθελα να αποχωρήσω το 2020. Αυτό δεν συνέβη. Μπόρεσα να βάλω όλα τα άλλα στη θέση τους και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί, έβλεπα ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ επεκτεινόταν, το μέλλον είναι εδώ, υπήρχε φως στο τέλος του τούνελ, πραγματικό φως του ήλιου. Κάναμε μία μεγάλη επένδυση την περασμένη σεζόν, αυτή τη σεζόν θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και με τον προπονητή Αταμάν και τους παίκτες είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό μου έδωσε μία ώθηση για να συνεχίσω».

Το πιο δύσκολο πράγμα στο να χτίσεις μία επιτυχημένη ομάδα: «Να βρεις ανθρώπους που να εμπιστεύεσαι. Νομίζω ότι είναι το ίδιο σε κάθε επιχείρηση. Σε κάθε επιχείρηση, η επιτυχία είναι οι άνθρωποι. Έτσι, όταν έχεις καλούς ανθρώπους και ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Αν δουλεύεις σκληρά, αν βάζεις την ενέργεια και τον χρόνο σου, η επιτυχία θα έρθει».

Για το γεγονός ότι οι οπαδοί αντέδρασαν στην απόφασή του να αποχωρήσει: «Καταλαβαίνω απόλυτα τους οπαδούς. Οι οπαδοί, όπως όλοι οι άνθρωποι, δεν κοιτάνε πίσω θέλουν το σήμερα. Όντας μέλος μία επιτυχημένης οικογένειας, θα προτιμούσαν να είχα πάρει την απόφαση να μην αποχωρήσω.

Οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι πολύ ενθουσιώδεις, βάζουν όλη την ενέργειά τους και αυτό είναι πολύ ωραίο. Οι Έλληνες οπαδοί δημιουργούν μία ατμόσφαιρα, που όπως στη Σερβία είναι δύσκολο να νικήσεις μία ομάδα που παίζει σε τέτοια ατμόσφαιρα».

Για τη σχέση του με τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «H σχέση μου με τους αδερφούς Αγγελόπουλους... Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει πολλά λεφτά και το σέβομαι αυτό. Έχω προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να αποκτήσω κάποια υγιή σχέση μαζί τους, γιατί ο ανταγωνισμός μεταξύ μας υφίσταται εντός των τεσσάρων λεπτών για 40 λεπτά. Είμαι στον επιχειρηματικό κόσμο των σπορ μαζί. Δυστυχώς δεν έχουν την ίδια άποψη μ' εμένα. Αν με ρωτάτε, το ότι τους έχουμε κερδίσει τόσες φορές τους κάνει να δημιουργούν αυτή την ένταση για να είναι χαρούμενοι οι φαν τους. Είναι δύο άνθρωποι με μεγάλο σεβασμό, έχουν μεγάλες εταιρείες με πολλούς ανθρώπους πίσω τους. Ο ανταγωνισμός πάντα σε κάνει καλύτερο».

Και συνέχισε: «Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε "Δημήτρη όταν είσαι στην κορυφή", πιο πολύ μιλούσε για τη φαρμακευτική, αλλά αυτό ταιριάζει και στον αθλητισμό, "είναι δύσκολο να έχεις ανταγωνισμό, ο μόνος ανταγωνισμός είναι ο καθρέφτης. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάξεις καλύτερα τον καθρέφτη μεταφορικά". Οπότε πάντα ο εαυτός μας είναι ο ανταγωνισμός, το να προσπαθούμε να γινόμαστε κάθε φορά καλύτεροι χωρίς να κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι».

Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα θα φτάσουμε στον τελικό της EuroLeague, αλλά εκεί θα χρειαστεί άλλη... μαγεία» (vid)
EUROLEAGUE

18:06 - 02.10.2024

Γιαννακόπουλος: «Σίγουρα θα φτάσουμε στον τελικό της EuroLeague, αλλά εκεί θα χρειαστεί άλλη... μαγεία» (vid)

Στην απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στο «SKWEEK» μίλησε μεταξύ άλλων για το μέχρι που πιστεύει ότι θα φτάσει ο Παναθηναϊκός AKTOR αυτή τη σεζόν.

«Θα ήταν χαζό να λέμε ότι δεν κάνουμε λάθη. Υπάρχουν κι αποτυχίες κι αυτές είναι που σε διαμορφώνουν και σε προετοιμάζουν για την επιτυχία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πάντως κάθε χρόνο είμαστε και καλύτεροι».

Για τα θέλω του Εργκίν Αταμάν όταν ήρθε στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός ήταν σε πολύ κακή θέση όταν ήρθε στην ομάδα ο Εργκίν Αταμάν. Το μπάτζετ ήταν πολύ χαμηλότερο και συνήθως τα συμβόλαια των παικτών αντικατοπτρίζουν και την ικανότητα της ομάδας. Αφού λοιπόν άλλαξαν τα νούμερα τόσο πολύ, ήταν απόλυτα λογικό να αλλάξει και το ρόστερ. Ήταν απόλυτα λογικό όταν μου είπε πως πρέπει να αλλάξει όλη η ομάδα. Δεν ξέρω μπάσκετ μόνος μου, μπορώ να παίξω, όχι καλά, αλλά λιγότερο το καταλαβαίνω, οπότε πρέπει να εμπιστευτώ τους ανθρώπους. Εμπιστεύτηκα τον προπονητή κι εκείνος τους παίκτες. Είναι αλυσιδωτό».

Για το αν πίστευε πως στο ξεκίνημα της σεζόν θα κέρδιζε τον τίτλο της EuroLeague: «Ήμουν σίγουρος. Τα τρία χρόνια που έλειπα τα είχα προγραμματίσει όλα και ο Θεός ήταν με το μέρος μου και όλα όσα είχα προγραμματίσει έγιναν ακριβώς όπως ήταν γραμμένα στο χαρτί, οπότε...».

Για το αν πίστευε πως υπήρξε κάποια στιγμή στόχος: «Η Ευρωλίγκα είναι ένα παράξενο ας πούμε... πλάσμα. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που ξοδεύουν τα δικά τους λεφτά, κάποιοι άλλοι που είναι μέρος ενός μεγαλύτερου γκρουπ, όπως οι ισπανικές ομάδες, άλλες που δεν έχουν κάποιον επενδυτή, οπότε όταν ο Παναθηναϊκός άρχιζε να αναρωτιέται και να ασκεί πίεση στον κύριο Μπερτομέου σχετικά με το που πηγαίνουν όλα τα λεφτά ή γιατί δεν εξερευνούμε όλους τους τρόπους για να εξελιχθεί η EuroLeague, ήταν κάτι που δεν του άρεσε και κατέληξε να είναι προσωπικό ζήτημα. Ξυπνούσα κάθε φορά στις 6 το πρωί όπως ο πατέρας μου, δούλευα 12-14 ώρες τη μέρα και όταν επενδύω κάπου τα λεφτά μου θέλω να είναι όλα δίκαια, να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Δυστυχώς εξαιτίας των λόγων που προανέφερα αντιμετωπίσαμε άδικο ανταγωνισμό».

«Όλα άλλαξαν από την κριτική που άσκησα κι επίσης από το γεγονός ότι, αν πιστεύω πως δεν μου συμπεριφέρονται δίκαια, αντιδρώ. Δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα κάτσω και θα δέχομαι χαστούκια και στα δύο μάγουλα. Αν κάποιος με χαστουκίσει θα χαστουκίσω κι εγώ. Δε μ' αρέσει να "χαστουκίζω". Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που δεν θέλω να πατάω ούτε μυρμήγκι, όμως αν κάποιος πετάξει μια μικρή πέτρα πάνω σου πρέπει να πάρεις έναν μεγάλο βράχο και να τον καταστρέψεις».

Ποιος ήταν όμως αυτός ο «μεγάλος βράχος»: «Ο μεγάλος βράχος ήταν όλη αυτή η ενέργεια που βάλαμε περιμένοντας για το αποτέλεσμα. Ευτυχώς πέρυσι αυτό ήταν το ότι κερδίσαμε την EuroLeague».

Για τους στόχους της νέας χρονιάς: «Αυτή τη χρονιά θα πω αυτό που μου λέει το προαίσθημά μου. Έχω ένα σπίτι στο Σούνιο, όπου πιστεύω ότι είναι η γη των Θεών και κάθομαι εκεί και ατενίζω το μέλλον κι ας ακούγεται λίγο παράξενο ή αστείο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό που έχω δει για τη φετινή σεζόν είναι ότι σίγουρα θα φτάσουμε στον τελικό του Final Four, αλλά μετά θα χρειαστεί να κάνουμε άλλου είδους... μαγεία».

Για το αν έχει κάποιον παίκτη που πάντα ήθελε να υπογράψει: «Από τους παίκτες που παίζουν ακόμα, θα έλεγα τον Γιόκιτς. Λατρεύω να τον βλέπω. Είχα σταματήσει να παρακολουθώ NBA μετά την απόσυρση του Τζόρνταν και άρχιζα να το ξαναβλέπω εξαιτίας του. Δεν πιστεύω στην αθλητικότητα, πιστεύω στο μυαλό κι αυτός είναι ο πιο έξυπνος παίκτης στη λίγκα. Παλιότερα θα διάλεγα τον Τεόντοσιτς και πάλι για το μυαλό του».

Για το αν θα ήθελε να υπογράψει τον Γιόκιτς μετά το ΝΒΑ:
 «Νομίζω το τελευταίο του συμβόλαιο ήταν 120 εκατομμύρια! Οπότε δεν έχω αυτή τη δυνατότητα να το κάνω αυτό, αλλά θα το ήθελα πολύ. Φοβάμαι πολύ τα άλογα όμως».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Skweek»: