Γιαννακόπουλος για τον «μεγάλο του αδερφό» Ζοτς: «Ο πατέρας μου έχει περισσότερες φωτογραφίες μαζί του, παρά μαζί μου»
i

Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Γιαννακόπουλος / © Intime

Γιαννακόπουλος για τον «μεγάλο του αδερφό» Ζοτς: «Ο πατέρας μου έχει περισσότερες φωτογραφίες μαζί του, παρά μαζί μου»

Ευτυχία Οικονομίδου 12:51 - 20.09.2024 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 20.09.2024

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του 6ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», μίλησε για το Καλλιμάρμαρο, τους φιλοξενούμενούς του στην Αθήνα, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά και για την εποχή που έβλεπε τον Αταμάν στα... μπλε και ήθελε να του φορέσει τα πράσινα!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του είχαν οραματιστεί την διεξαγωγή του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (γνωστό και ως Καλλιμάρμαρο) εδώ και καιρό. Σε λίγες ώρες η δράση στον ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο θα γίνει πράξη και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού θεώρησε χρήσιμο να ευχαριστήσει κατ' αρχάς «τους φορείς που επέτρεψαν να γίνει πραγματικότητα αυτή η ιδέα».

Από εκεί και πέρα, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες και εξήγησε πως «το φετινό τουρνουά είναι διαφορετικό. Συνεχίζουμε να έχουμε τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας. Πλέον όμως, δεν είναι απλώς ένα τουρνουά, αλλά πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός. Θα παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο και θα γίνει διεθνής αγώνας μπάσκετ για πρώτη φορά μετά το 1968».

Επίσης, ένοιωσε πως «είμαι ανάμεσα σε φίλους. Με την Παρτίζαν, την Μακάμπι και την Αναντολού Εφές, που βρίσκονται εδώ, όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούμε ταυτόχρονα διακρίσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Θυμάμαι να βλέπω τον Εργκίν ντυμένο στα μπλε της Εφές και να λέω θέλω να τον δω στα πράσινα. Θυμάμαι φυσικά τον Ζοτς στο ΟΑΚΑ, έναν άνθρωπο που τον θεωρώ τον μεγάλο μου... αδελφό». Και αφηγήθηκε ένα σκηνικό που θυμάται από το γραφεί του αείμνηστους πατέρα του εκεί «που υπήρχαν περισσότερα κάδρα με φωτογραφίες του Ζέλικο, παρά με δικές μου».

Αναφέρθηκε επίσης με τον τρόπο του και για κάποια μελανά σημεία που προσφάτως δημιουργήθηκαν, χωρίς να αναφέρει ο πανό στην Κύπρο, αλλά υπονοώντας το. Λέγοντας πως «ελπίζω όλοι μαζί να μπορέσουμε να δείξουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει. Δεν κοιτάμε χώρες και θρησκείες. Από εδώ θα φύγουμε όλοι αγκαλιασμένοι».

«θέλω το ΟΑΚΑ να μπορεί να φιλοξενήσει event επιπέδου NBA»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αφού πρώτα μίλησε για τα... τωρινά, αμέσως μετά έκανε και μία προβολή στα μελλοντικά του σχέδια. «Το άθλημα μεγαλώνει, πάντα πίστευα ότι θα καταφέρουμε να βρεθούμε στην κορυφή», αλλά η ιστορία δεν σταματά εδώ. Ούτε αγωνιστικά, ούτε εξωαγωνιστικά. Διότι, όπως είπε ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων», ελπίζει πως «τη νέα σεζόν το ΟΑΚΑ να είναι σε επίπεδο ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα events. Γιατί όχι, να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε ομάδες από το ΝΒΑ στη χώρα μας και στο γήπεδό μας».