Η Κροατία υποδέχεται στις οθόνες της τον Ντράζεν Πέτροβιτς

Η Κροατία υποδέχεται στις οθόνες της τον Ντράζεν Πέτροβιτς

Νίκος Καλαμπάκας 11:09 - 22.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 22.10.2024

Εξήντα χρόνια μετά τη γέννησή του, ο Ντράζεν Πέτροβιτς έρχεται και πάλι στις ζωές μας μέσα από την οθόνη του κινηματογράφου. Σήμερα (22/10) η πρώτη προβολή της ταινία Drazen.

Αν ζούσε σήμερα (22/10/2024) θα έκλεινε τα 60 του χρόνια και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε ποιο σημείο θα είχε φτάσει η καριέρα του. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς αποχαιρέτησε τον κόσμο μας στις 7 Ιουνίου του 1993 και ένα τεράστιο «αν» πλανάται ακόμα στον μπασκετικό πλανήτη.

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ευρωπαίους μπασκετμπολίστες και ένας από τους πρώτους εκπροσώπους της Γηραιάς Ηπείρου που κατόρθωσε να εδραιωθεί στον μαγικό πλανήτη του ΝΒΑ.

Σε μια εποχή που οι Ευρωπαίοι έψαχναν ακόμα την... ταυτότητά τους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Πέτροβιτς πήγε εκεί και δίδαξε πως παίζεται στην Ήπειρό μας το μπάσκετ.

Το χαμόγελό του έσβησε το 1993 άδοξα, αφού ο Πέτροβιτς σκοτώθηκε ως επιβάτης σε αυτοκίνητο που ενεπλάκη σε δυστύχημα στη βρεγμένη άσφαλτο του Autobahn 9 στο Ντένκεντορφ (κοντά στην πόλη Ίνγκολστατ, στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας)

Είχε προλάβει να αφήσει το αποτύπωμά του ανεξίτηλο και να αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές.

Εξήντα χρόνια μετά τη γέννησή του, η Κροατία ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί στις οθόνες της. Η ταινία θα προβληθεί απόψε στο Σίμπενικ, τη γενέτειρά του, ενώ η επίσημη πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη για τις 31 Οκτωβρίου και θα μας ξεναγήσει στη ζωή του Κροάτη σούπερ σταρ, από τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, μέχρι εκείνη την καταρραμένη ημέρα, που μαζί με το χαμόγελό του, έσβησε και η ζωή του...