Η ομάδα του Ντουμπάι μετρά αντίστροφα για το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της

Η ομάδα του Ντουμπάι μετρά αντίστροφα για το πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της

Μιχάλης Καλογήρου 10:28 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 19.09.2024

Η Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα είναι ιστορική μέρα για την νεοσύστατη ομάδα του Ντουμπάι, αφού θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ιστορίας της. Θα υποδεχθεί στην Coca-Cola Arena στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Ερυθρό Αστέρα στα πλαίσια της εναρκτήριας αγωνιστικής της Αδριατικής Λίγκας.

Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της, η ομάδα από το Ντουμπάι προετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορία της. Αντίπαλός της ο Ερυθρός Αστέρας που θέλει και εκείνος να κάνει ένα καλό ξεκίνημα στην σεζόν, λίγες βδομάδες πριν την πρεμιέρα της Euroleague με την Παρί στο Παρίσι (4/10 στις 22:00).

Μπορεί η Dubai BC να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή από το ευρωπαϊκό κοινό, να μην έχει το κοινό της, αλλά το πρότζεκτ της όμως, φαίνεται πως έπεισε αρκετούς αθλητές με παραστάσεις από την Euroleague, ακόμα και από το NBA να ενταχθούν σε αυτή. Έγιναν αρκετές και σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις με παίκτες που έχουν εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο αλλά και Αμερικανούς που μπορούν να ανεβάσουν ένα σκαλί πάνω την ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

H Dubai BC έρχεται στην Ευρώπη και... φέρνει μαζί της την εκπληκτική αρένα 17000 θέσεων (vid)
ABA LIGA

13:31 - 24.03.2024

H Dubai BC έρχεται στην Ευρώπη και... φέρνει μαζί της την εκπληκτική αρένα 17000 θέσεων (vid)

Η ομάδα του Ντουμπάι που θα λάβει μέρος στην Αδριατική Λίγκα της ερχόμενης σεζόν, ακόμα είναι στα... χαρτιά, αλλά το γήπεδό της δεν βρίσκεται στις μακέτες. Είναι η Coca Cola Arena, που ολοκληρώθηκε η κατασκευή της το 2019 και είναι ένα από τα πιο υπερσύγχρονα γήπεδα ολόκληρου του πλανήτη!

Ο Πρέπελιτς, ο Άντουσιτς, ο Ντουβερίογλου και Αμπάς είναι παίκτες που έχουν αγωνιστεί συνολικά σε 414 παιχνίδια Euroleague και ήρθαν για να προσδώσουν στην «πρωτάρα» Dubai BC την απαραίτητη εμπειρία. Οι Αμερικανοί Χάμοντς, Μέισον και Ουίλιαμς προσφέρουν επίσης τα δικά τους στοιχεία, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα που αναμφίβολα είναι η προσθήκη του Λετονού NBAer, Ντάβις Μπέρτανς. Παρά το γεγονός πως ο Μπέρτανς βρέθηκε στο στόχαστρο ομάδων της Euroleague, τελικά έκανε την επιλογή του και θα αγωνιστεί με τη νεοσύστατη ομάδα στην Αδριατική Λίγκα.

Μένει να δούμε πως θα ξεκινήσει αυτό το νέο πρότζεκτ που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Γιούριτσα Γκόλεματς (πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και του Πανελληνίου), ενώ μεταξύ των συνεργατών του βρίσκεται και ο Γιάννης Γεωργαλής, με τον οποίο λίγο έλειψε χρονικά να γίνουν συμπαίκτες στον Πανελλήνιο, αλλά τελικά συνεργάζονται ως προπονητές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.