Έβρεξε... πρόστιμα από την ABA League για Ερυθρό Αστέρα και Μαντάρ-Νάναλι

Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν

i

ABA Liga

Έβρεξε... πρόστιμα από την ABA League για Ερυθρό Αστέρα και Μαντάρ-Νάναλι

Νίκος Καλαμπάκας 08:59 - 20.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 14.08.2024

Τα όσα διαδραματίστηκαν στο Game 3 των τελικών της ABA League, ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν δεν πέρασαν απαρατήρητα από την διοργανώτρια αρχή, που μοίρασε πρόστιμα.

Ο τρίτος τελικός της Αδριατικής Λίγκας, ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν στην Aleksandar Nikolic Hall ήταν επεισοδιακός και είχε πολλές εστίες έντασης. Τόσο πριν από το τζάμπολ, όσο και κατά τη διάρκεια, με τις σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν να επισκιάζουν την αναμέτρηση.

Η διοργανώτρια αρχή παρακολούθησε προσεκτικά όσα έγιναν στον τελικό. Μάλιστα όπως είχε αποκαλύψει στις δηλώσεις του και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο διευθυντής της διοργάνωσης βρισκόταν στο γήπεδο και είδε όλα όσα συνέβησαν. Έτσι, είχε ξεκάθαρη άποψη για τα επεισόδια αλλά και από πού ξεκίνησαν όλα.

Όσα είπε ο Ομπράντοβιτς για το χάος πριν το Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν
ABA LIGA

09:44 - 19.06.2023

Όσα είπε ο Ομπράντοβιτς για το χάος πριν το Ερυθρός Αστέρας - Παρτιζάν

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε πολλά παράπονα για την ατμόσφαιρα στο Aleksandar Nikolic Hall, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του Game 3 του Ερυθρού Αστέρα με την Παρτίζαν, τονίζοντας πως οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ζέσταμα.

Ενόψει του τέταρτου τελικού και με την ένταση να είναι στο υψηλότερο επίπεδο ανάμεσα στις δύο ομάδες του Βελιγραδίου, η ABA League πήρε θέση και τιμώρησε και τις δύο πλευρές, θέλοντας να στείλει το μήνυμα πριν από τον καθοριστικό τέταρτο τελικό της σειράς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερυθρός Αστέρας τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, αλλά και κλείσιμο ενός μέρους της εξέδρας στον τέταρτο τελικό της σειράς, λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών των «ερυθρόλευκων», στο Game 3 των τελικών της διοργάνωσης.

Με πρόστιμο όμως τιμωρήθηκαν και παίκτες της Παρτίζαν. Πιο συγκεκριμένα, Γιαμ Μαντάρ και Τζέιμς Νάναλι, που είχαν διαπληκτισμούς με τους οπαδούς του Αστέρα (ο πρώτος ύψωσε το μεσσαίο δάχτυλο και ο δεύτερος ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με οπαδό) τιμωρήθηκαν 2.000 ευρώ ο καθένας.

Αναφορικά με όσα συνέβησαν στον τρίτο τελικό της σειράς, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχολίασε: «Είπα στους παίκτες μου ότι όλα είναι καλά, ας προχωρήσουμε. Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλύτερος στη τέταρτη περίοδο, δεν ελέγξαμε τα συναισθήματά μας. Συγχαίρω τον Ερυθρό Αστέρα για τη νίκη του. Εμείς κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι, πρέπει να νικήσουμε, αν δεν νικήσουμε έχουμε ακόμη ένα ματς στην έδρα μας αυτή τη φορά. Ας προχωρήσουμε παρακάτω».

Ενώ για τα επεισόδια πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα πρόσθεσε: «Ήταν ο διευθυντής της ABA League στο γήπεδο και τα είδε όλα, ήταν πολύ χειρότερα στο ξεκίνημα, δεν μπορούσαμε να προετοιμαστούμε για την έναρξη του αγώνα»