Παραμένει στη Μαδρίτη ο Ταβάρες με νέο, πενταετές συμβόλαιο

Έντι Ταβάρες

i

Euroleague

Παραμένει στη Μαδρίτη ο Ταβάρες με νέο, πενταετές συμβόλαιο

Νίκος Καλαμπάκας 13:50 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 05.07.2024

Ο Ταβάρες θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών!

Η Μαδρίτη επισημοποιεί αυτό που ήταν γνωστό επί εβδομάδες τώρα: Ο Ταβάρες θα συνεχίσει να αποτελεί το φόβητρο για τους αντιπάλους της ομάδας.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις που λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε σαπουνόπερα, η είδηση ​​που έχει ήδη επιβεβαιωθεί επίσημα από τη Ρεάλ Μαδρίτης θεωρούνταν δεδομένη εδώ και εβδομάδες: ο Έντι Ταβάρες δεν πάει πουθενά και ανανεώνει το συμβόλαιό του με τη βασίλισσα . Ο πιο καθοριστικός σέντερ των τελευταίων ετών στην Ευρώπη θα συνεχίσει στην ομάδα που πήγε το 2017 και με την οποία είχε πάντα τη διάθεση να πορευτεί κοινά.

Ο Παναθηναϊκός παραδέχθηκε δημόσια (από το περασμένο καλοκαίρι) ότι θα του έκανε χώρο αν παρουσιαζόταν η ευκαιρία. Έγινε λόγος ακόμη και για μια πιθανή νέα απόπειρα στο ΝΒΑ, αλλά τελικά έκλεισε η οικονομική συμφωνία και η παραμονή του στη Μαδρίτη. Όπως και στην περίπτωση του Χεζόνια, ο Ταβάρες (32 ετών) μένει στη Μαδρίτη για πέντε ακόμη σεζόν.

Με το ύψος του 2,20 και το άνοιγμα των φτερών του 2,36 , ο Ταβάρες έχει συγκεντρώσει τίτλους και διακρίσεις στα επτά χρόνια του στη Μαδρίτη: δύο Ευρωλίγκες, τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και έξι Σούπερ Καπ. Επιπλέον, ήταν MVP του Final Four της Euroleague το 2023 και του τελικού της Endesa League το 2022. Τρεις φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας στην Ευρωλίγκα και δύο φορές της δεύτερης. Τρεις φορές καλύτερος αμυντικός στην Ευρωλίγκα στην οποία είναι ο ρέκορντμαν στα μπλοκ (κατηγορία στην οποία ήταν πρώτος σε έξι διαφορετικές σεζόν). Στην Ισπανία κέρδισε το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Πέρυσι, πήρε το Πράσινο Ακρωτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, τερματίζοντας ως Top Rebounder, κάτι που πέτυχε και στο τελευταίο πρωτάθλημα.