Με την ψυχή στο στόμα η Εφές πήρε προβάδισμα τίτλου από την Καρσίγιακα

Εφές - Καρσίγιακα 82-78

i

Twitter / Anadolu Efes

Με την ψυχή στο στόμα η Εφές πήρε προβάδισμα τίτλου από την Καρσίγιακα

Νίκος Καλαμπάκας 22:05 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 14.08.2024

Η Εφές κατάφερε με χίλια ζόρια να κάμψει την αντίσταση της Καρσίγιακα, επιβλήθηκε εντός έδρας με σκορ 82-78 κι έκανε το 1-0 στους τελικούς της Τουρκίας.

Η Εφές είδε ζόρια απέναντι στην αξιόμαχη Καρσίγιακα, που στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε με πάθος και ένταση απέναντι στην ομάδα του Αταμάν, όμως τελικά επικράτησε με 82-78 στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος Τουρκίας και διατήρησε το πλεονέκτημα έδρας.

ΜακΚόλουμ και Ανγκόλα έβαλαν για τα καλά τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι, ολοκληρώνοντας το ματς με 21 και 15 πόντους αντίστοιχα, όμως είχαν πέσει πάνω στην Εφές του... πυραυλοκίνητου Μίτσιτς, ο οποίος έκανε παραγωγικό παιχνίδι, οδηγώντας την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης στη νίκη. 

Ο Σέρβος φόρτωσε τους αντιπάλους του με 24 πόντους και είχε τη βοήθεια των Μπράιαντ και Εμπαγιέ που τέλειωσαν τον αγώνα με 15 πόντους ο καθένας, ώστε να ολοκληρώσει το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι παίκτες του Αταμάν κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 43-29, όμως οι φιλοξενούμενοι έκαναν δυναμικό come back, φτάνοντας την Εφές στα όριά της. Στο τέλος της 3ης περιόδου οι παίκτες της Καρσίγιακα είχαν μειώσει στους έξι πόντους και ακολούθησε ένα θρίλερ, που ολοκληρώθηκε με λυτρωτική νίκη της Εφές.

Αν και η γηπεδούχος ομάδας προηγούταν, στα 30'' τελευταία δευτερόλεπτα ισοφαρίστηκε και αν δεν ήταν άστοχοι οι φιλοξενούμενοι στις βολές, ίσως και να είχε ηττηθεί!

Τελικά αυτό δεν συνέβη και οι καρδιές όλων στο Sinen Erdan επανήλθαν στις θέσεις τους, περιμένοντας πλέον το 2ο παιχνίδι των δύο φιναλίστ!

Δεκάλεπτα: 23-14, 43-29, 62-56, 82-78