Απόλυτη επιτυχία στο Gloria Cup για την Εφές, με εκπληκτικό Ελάιζα Μπράιαντ

Απόλυτη επιτυχία στο Gloria Cup για την Εφές, με εκπληκτικό Ελάιζα Μπράιαντ

Απόστολος Μαυράκης 21:34 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 15.09.2024

Η Αναντολού Εφές επικράτησε με 75-64 της Ζαλγκίρις, ολοκληρώνοντας έτσι με απόλυτη επιτυχία το τουρνουά «Gloria Cup».

Έχοντας ήδη κερδίσει τις Άλμπα και Τόφας στα πλαίσια του φιλικού τουρνουά «Gloria Cup», η Εφές έκανε «χατ-τρικ» στις νίκες τις και αποχαιρέτησε απόλυτα επιτυχημένα την διοργάνωση. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ελάιζα Μπράιαντ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και μια λιγότερη ασίστ.

Δίπλα στον Μπράιαντ ξεχώρισε και ο Ντάνιελ Οτούρου, ο οποίος σε 24 λεπτά παιχνιδιού μέτρησε 12 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Από τους Λιθουανός τρεις ήταν οι «διψήφιοι», με τους γνώριμους από τα ελληνικά γήπεδα Φρανσίσκο και Μπραζντέικις, να μοιράζονται από 10 πόντους μαζί και με τον Ντειβίντας Σιρβίντις.

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ένα ισχνό προβάδισμα για την Εφές, ολοκληρώνοντάς το με το 19-14. Στο ημίχρονο οι Λιθουανοί μείωσαν εκ νέου και βρέθηκαν πίσω με μόλις δύο πόντους και το 36-34. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις δυο ομάδες στο «Χ» με το 55-όλα, ωστόσο τα τελευταία δέκα λεπτά οι Τούρκοι πάτησαν το γκάζι, πήραν το πρώτο τους διψήφιο προβάδισμα και δεν το άφησαν ποτέ, επικρατώντας με το τελικό 75-64.

Σημειωτέον πως απόντες από την αποστολή της Εφές ήταν οι Πουαριέ και Λάρκιν. Η Εφές πλέον μετρά αντίστροφα για την πρεμιέρα της Euroleague στις 4/10, όπου θα αντιμετωπίσει την Βίρτους Μπολόνια για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.