Έγραψε ιστορία ο Μάικ Τζέιμς: Τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague!

Μάικ Τζέιμς

Έγραψε ιστορία ο Μάικ Τζέιμς: Τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague!

Χρήστος Τσάλτας 20:38 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 14.08.2024

Ο Μάικ Τζέιμς προσπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, φτάνοντας τους 4.153 πόντους στην Euroleague και έγινε ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, κυνηγώντας τους Βασίλη Σπανούλη και Νάντο Ντε Κολό.

Ιστορική στιγμή για τον Μάικ Τζέιμς στην αναμέτρηση της Ζαλγκίρις Κάουνας κόντρα στην Μονακό, στην Zalgirio Arena. Κι αυτό γιατί ο Αμερικανός άσος συνεχίζει να γράφει χρυσές σελίδες στην καριέρα του στην Euroleague.

Στα μέσα της δεύτερης περιόδου ο άλλοτε γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς και του Παναθηναϊκού ανέλαβε δράση για την Μονακό και με δική του προσπάθεια σκόραρε, φτάνοντας τους 4.153 πόντους στην καριέρα του στην διοργάνωση. Με αυτό του το καλάθι προσπέρασε τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που μετρούσε 4.152 πόντους και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης όλων των εποχών.

Πλέον ο Τζέιμς κυνηγάει τους Βασίλη Σπανούλη (4.455 πόντους) και Νάντο Ντε Κολό (4.341 πόντους), οι οποίοι βρίσκονται μπροστά του στις δύο πρώτες θέσεις. Με τον ρυθμό που αγωνίζεται όμως, αλλά και με την ικανότητά που έχει στο επιθετικό κομμάτι δεν αποκλείεται ο χαρισματικός άσος να βρεθεί σύντομα κοντά στους δύο γκαρντ στην σχετική λίστα.

Το καλάθι που έφερε στην τρίτη θέση της λίστας των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague τον Μάικ Τζέιμς.