Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός στο game 3 με τον Ολυμπιακό

Έγραψε ιστορία ο Παναθηναϊκός στο game 3 με τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 13:52 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 11.06.2024

Η ευστοχία του Παναθηναϊκού από μέση και κοντινή απόσταση, ήταν το... κλειδί της επικράτησής του στον τρίτο τελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός έμεινε ζωντανός για το πρωτάθλημα, αφού επικράτησε του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό της Basket league, σε ένα παιχνίδι που οι πράσινοι έγραψαν ιστορία.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού από μέση και κοντινή απόσταση ήταν, ίσως, το σημαντικότερο συστατικό της νίκης του στο game 3.

Όπως αναφέρει η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος στο site της, οι πράσινοι είχαν 25/34 δίποντα, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση των 115 αγώνων τους, για τους τελικούς των playoffs της Stoiximan Basket League. Με το χθεσινό 73,53% ξεπέρασαν το 70,9% με το οποίο εκτέλεσαν στον 3ο τελικό του 2019 κόντρα στον Παναθηναϊκό, στον οποίο μέτρησαν 39/55 δίποντα.

Πρόκειται παράλληλα για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των τελικών του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Το ρεκόρ κρατάει ο Ολυμπιακός από τον 1ο τελικό των περσινών τελικών, όταν «έγραψε» 75,75% με 25/33 απέναντι στον Παναθηναϊκό AKTOR. Συνολικά στην ιστορία των τελικών, οι «πράσινοι» μετρούν τρεις και οι «ερυθρόλευκοι» δύο επιδόσεις 70%+ στα δίποντα.

Το 73,53% με το οποίο εκτέλεσε χθες η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατατάσσεται ακόμη, στην 5άδα των κορυφαίων επιδόσεων της φετινής Stoiximan Basket League και είναι η 3η καλύτερη της, μετά το 78,12% που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ mateco για την κανονική περίοδο και το 74,07% που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα για την κανονική περίοδο.

Στον αντίποδα ο Παναθηναϊκός AKTOR έμεινε για πρώτη φορά φέτος, στο 34ο παιχνίδι του στο Πρωτάθλημα, σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ. Είχε οχτώ ενώ το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ του ήταν εκείνο των 10 που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με το Περιστέρι bwin.