O 21χρονος Έι Τζέι Γκρίφιν εμμένει στην απόφασή του: Αποδεσμεύτηκε από τους Ρόκετς και σταματάει το μπάσκετ! (vid)
i

Έι Τζέι Γκρίφιν / © IMAGO

O 21χρονος Έι Τζέι Γκρίφιν εμμένει στην απόφασή του: Αποδεσμεύτηκε από τους Ρόκετς και σταματάει το μπάσκετ! (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:01 - 21.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 21.09.2024

Οι Χιούστον Ρόκετς ακύρωσαν το συμβόλαιο αξίας 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων του Έι Τζέι Γκρίφιν, έπειτα από αίτημα του 21χρονου, ο οποίος έχει αποφασίσει για λόγους ψυχικής υγείας να εγκαταλείψει πρόωρα το NBA και το μπάσκετ γενικά!

Τελικά ο Έι Τζέι Γκρίφιν το εννοεί, το έχει πάρει απόφαση και ήδη έχει ξεκινήσει το δρομολόγιό του προς την απόσυρση από την ενεργό δράση. Κι ας είναι μόλις 21 ετών κι ας έχει τεράστια προοπτική και πολλά χαρίσματα στο μπάσκετ.

Ο νεαρός φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς, ο οποίος έχει στο βιογραφικό του δύο σεζόν δράσης με τους Ατλάντα Χοκς, ζήτησε από την ομάδα του Τέξας να αποδεσμευτεί και να ακυρωθεί το συμβόλαιό του για τη νέα σεζόν. Μία συμφωνία που θα του προσέφερε 3,9 εκατομμύρια δολάρια, αλλά τα αρνείται και σκοπεύει να ασχοληθεί με τον εαυτό του και την ψυχική του υγεία. Όχι με την επαγγελματική του αποκατάσταση.

O λόγος πίσω από την σκέψη του Έι Τζέι Γκρίφιν να σταματήσει το μπάσκετ στα 21 του χρόνια (vid)
NBA

09:07 - 13.09.2024

O λόγος πίσω από την σκέψη του Έι Τζέι Γκρίφιν να σταματήσει το μπάσκετ στα 21 του χρόνια (vid)

Ο Έι Τζέι Γκρίφιν, γιος του πρώην NBAer και τέως προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν, σκέφτεται να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ. Και υπάρχει λόγος που... σκοτείνιασε η ψυχή του, καθώς το δραματικό περσινό καλοκαίρι της οικογένειας δεν μπορεί να βγει από το μυαλό του!

Το βασικό πράγμα που ο Έι Τζέι Γκρίφιν θέλει να θεραπεύσει είναι τα... σκοτάδια που υπάρχουν μέσα του. Δεν μπορεί να επικεντρωθεί στην καριέρα του κι αυτό συμβαίνει ουσιαστικά από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που προετοιμαζόταν για την δεύτερη σεζόν του ως επαγγελματίας κι ενώ την πρώτη με τους Ατλάντα Χοκς κατέγραψε στη στατιστική του 8,9 πόντους και 2,1 ριμπάουντ σε 72 αγώνες.

Τον Ιούλιο του 2023 λοιπόν, όλα άλλαξαν για τον Έι Τζέι Γκρίφιν προς το χειρότερο δυνατό! Αυτός και ολόκληρη η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος. Ο πατέρας του είναι ο Έιντριαν Γκρίφιν. Επίσης NBAer στα νιάτα του και εκείνη την περίοδο rookie κόουτς στο NBA με τους Μπακς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο στην μοναδική σεζόν του στο Μιλγουόκι ως επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας των Ελαφιών. Πλέον, είναι άνεργος και διαθέσιμος, αλλά ούτε αυτός, ούτε και ο γιος του, φαίνεται πως νοιώθουν έτοιμοι για δράση στο NBAΟ αιφνίδιος θάνατος του 2,5 ετών ανιψιού του AJ και εγγονού του Έιντριαν, δεν έχει ξεπεραστεί.