O λόγος πίσω από την σκέψη του Έι Τζέι Γκρίφιν να σταματήσει το μπάσκετ στα 21 του χρόνια (vid)

O λόγος πίσω από την σκέψη του Έι Τζέι Γκρίφιν να σταματήσει το μπάσκετ στα 21 του χρόνια (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:07 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 14.09.2024

Ο Έι Τζέι Γκρίφιν, γιος του πρώην NBAer και τέως προπονητή των Μιλγουόκι Μπακς, Έιντριαν Γκρίφιν, σκέφτεται να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ. Και υπάρχει λόγος που... σκοτείνιασε η ψυχή του, καθώς το δραματικό περσινό καλοκαίρι της οικογένειας δεν μπορεί να βγει από το μυαλό του!

Άλλοι στην ηλικία του, στην καλύτερη περίπτωση, βρίσκονται στο Κολέγιο, στο ταμείο ανεργίας ή σε κάποια δουλειά οκταώρου με τον βασικό μισθό. Εκείνος, βρίσκεται στο NBA και μάλιστα, ναι μεν προέρχεται από μία σεζόν που δεν ξεχώρισε, αλλά στη rookie χρονιά του (την προπέρσινη) έδειξε μεγάλο μέρος των εντυπωσιακών του προσόντων.

Ο Έι Τζέι Γκρίφιν όμως, στα 21 του χρόνια σκέφτεται πως μπορεί τώρα να είναι η ώρα για να σταματήσει το μπάσκετ! Παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλη προοπτική στο άθλημα και ένα συμβόλαιο, με τους Χιούστον Ρόκετς πλέον -μιας και έγινε ανταλλαγή από τους Ατλάντα Χοκς.

Το βασικό πράγμα που θέλει όμως, είναι να θεραπεύσει τα... σκοτάδια που υπάρχουν μέσα του. Δεν μπορεί να επικεντρωθεί στην επαγγελματική του καριέρα και αυτό συμβαίνει ουσιαστικά από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που προετοιμαζόταν για την δεύτερη σεζόν του ως επαγγελματίας κι ενώ την πρώτη με τα Γεράκια κατέγραψε στη στατιστική του 8,9 πόντους και 2,1 ριμπάουντ σε 72 αγώνες.

Τον Ιούλιο του 2023, όλα άλλαξαν για τον Έι Τζέι Γκρίφιν προς το χειρότερο δυνατό! Αυτός και ολόκληρη η οικογένειά του βυθίστηκε στο πένθος. Ο πατέρας του είναι ο Έιντριαν Γκρίφιν. Επίσης NBAer στα νιάτα του και εκείνη την περίοδο rookie κόουτς στο NBA με τους Μπακς τους Γιάννη Αντετοκούνμπο στην μοναδική σεζόν του στο Μιλγουόκι ως επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας των Ελαφιών. Πλέον, είναι άνεργος και διαθέσιμος, αλλά ούτε αυτός, ούτε και ο γιος του, φαίνεται πως νοιώθουν έτοιμοι για δράση στο NBA. Ο αιφνίδιος θάνατος του 2,5 ετών ανιψιού του AJ και εγγονού του Έιντριαν, δεν έχει ξεπεραστεί.

H... προκλητική δήλωση του Άνταμ Σίλβερ: «Ο τζόγος προσθέτει αφοσίωση των φιλάθλων στο NBA»
NBA

09:42 - 12.09.2024

H... προκλητική δήλωση του Άνταμ Σίλβερ: «Ο τζόγος προσθέτει αφοσίωση των φιλάθλων στο NBA»

Στη Γενική Συνέλευση του NBA, o κομισάριος Άνταμ Σίλβερ ανέπτυξε τη σκέψη του πίσω από τον στοιχιματισμό στα σπορ και κατέληξε πως «ο τζόγος δεν φέρνει τρομερά έσοδα στη λίγκα, αλλά κάνει τους φιλάθλους αφοσιωμένους στο πρωτάθλημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ο μικρός Τζέιμς Γκρίφιν, τέκνο του μεγάλου γιου του κόουτς Έιντριαν, Άλαν (24 ετών), πέρσι έχασε τη ζωή του εντελώς αναπάντεχα και ξαφνικά. Οι γιατροί εστίασαν το τραγικό γεγονός σε ένα πρόβλημα στην καρδιά, αλλά είτε δόθηκαν απαντήσεις, είτε δημιουργήθηκαν ερωτήματα η οικογένεια Γκρίφιν ακόμα θρηνεί και ο Έι Τζέι δεν νοιώθει έτοιμος να συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία.