Έγραψε ιστορία η Έιντζελ Ρις: Έγινε... βασίλισσα των ριμπάουντ στο WNBA

Έιντζελ Ρις - Φωτ. IMAGO

Έγραψε ιστορία η Έιντζελ Ρις: Έγινε... βασίλισσα των ριμπάουντ στο WNBA

Sportal newsroom 23:21 - 01.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 01.09.2024

Ιστορική επίδοση από την Έιντζελ Ρις στο WNBA, καθώς η ρούκι των Chicago Sky έγινε η παίκτρια με τα περισσότερα ριμπάουντ σε μία σεζόν στη λίγκα.

Μπορεί να βρίσκεται λίγους μήνες στο WNBA, αλλά η Έιντζελ Ρις έχει ήδη καταφέρει να αφήσει το στίγμα της και να δείξει πως το μέλλον της ανήκει. Η χαρισματική σέντερ των Σικάγο Σκάι έγραψε ιστορία με ένα ιστορικό επίτευγμα που όμοιό του δεν έχει υπάρξει στα χρονικά της λίγκας.

Στην αναμέτρηση με τις Μινεσότα Λινξ η απόφοιτη του LSU έφτασε τα 405 ριμπάουντ στη σεζόν, ένας αριθμός με ιστορική σημασία. Γιατί; Γιατί έγινε η παίκτρια με τα περισσότερα ριμπάουντ σε μια σεζόν στο WNBA, προσπερνώντας την Σίβλια Φάουλς, που το 2018 μάζεψε 404 «σκουπίδια» σε μια σεζόν.

Η μεγάλη κόντρα είναι με την άλλη ρούκι της λίγκας, την Κέιτλιν Κλαρκ, με την συζήτηση γύρω από το βραβείο της rookie of the year να έχει φουντώσει για τα καλά, καθώς η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της. Ήδη άλλωστε η Κλαρκ έχει γίνει η παίκτρια με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στη λίγκα, για μια σεζόν, αποδεικνύοντας πως το μέλλον του WNBA βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια.

Η παρουσία της Ρις είναι άκρως εντυπωσιακή στην πρώτη σεζόν της στην λίγκα, καθώς έχει ρόλο ξεκάθαρης ηγέτιδας στο παρκέ για την ομάδα της Τερέσα Ουίδερσπουν και εκείνη με τη σειρά τη ξεδιπλώνει το ταλέντο της, μετρώντας διαδοχικά παιχνίδια με 20+ ριμπάουντ. Κάτι που την βοήθησε να φτάσει στο ιστορικό επίτευγμα λίγο πριν τελειώσει η σεζόν.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!