Έισι Λο: Ο captain clutch επιστρέφει στο ΣΕΦ!

Έισι Λο

i

©Intime

Έισι Λο: Ο captain clutch επιστρέφει στο ΣΕΦ!

Νίκος Καλαμπάκας 10:20 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 14.08.2024

Με τον Ολυμπιακό έζησε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Ο Έισι Λο επιστρέφει στον Πειραιά και το Sportal θυμάται την ιστορία του captain clutch στο μεγάλο λιμάνι της χώρας!

Στα χρόνια του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ο μεγάλος Στεφ Κάρι καθόταν στον πάγκο στα τελευταία λεπτά του αγώνα και τον έβλεπε να κλείνει αυτός τους αγώνες.

Στο Πανεπιστήμιο που έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ, το Τέξας A&M, τον φώναζαν «captain clutch», αφού ήταν ο άνθρωπος που έπαιρνε τις αποφάσεις όταν η μπάλα «έκαιγε». Η φανέλα με το νούμερο 1 που φορούσε, ήταν η μοναδική στην ιστορία του κολεγίου που αποσύρθηκε.

Στην Ελλάδα μας συστήθηκε στα μέσα της σεζόν 2011-2012. Μπήκε στο αεροπλάνο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ο αντικαταστάτης του Κέιλιν Λούκας που πέρασε και δεν… ακούμπησε από το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Ο Έισι Λο έγραψε τη δική του ιστορία με τα «ερυθρόλευκα», έγινε το ιδανικό συμπλήρωμα του Βασίλη Σπανούλη και έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο παρουσίας του στη χώρα μας, το άστρο του έσβησε απότομα εξαιτίας ενός τραυματισμού.

Πριν αποχαιρετήσει τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης δύο συνεχόμενες φορές και μάλιστα στον τελικό του Λονδίνου, εκεί όπου η ελληνική ομάδα του είχε διασύρει τη Ρεάλ Μαδρίτης παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, ο ίδιος είχε αναδειχθεί ο MVP του αγώνα.

Το βράδυ της Τρίτης 5/12 ο Λο θα βρίσκεται στο ΣΕΦ για να πάρει μια… τζούρα αναμνήσεων από την εποχή που φορούσε τα ερυθρόλευκα και το Sportal θυμάται την ιστορία του Έισι στις δύο σεζόν του στον Πειραιά.

Ήταν 13 Ιανουαρίου του 2012 όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την απόκτηση του Λο. Ο ίδιος δεν είχε μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, αφού στη Γηραιά Ήπειρο είχε αγωνιστεί μόλις για λίγους μήνες με τη φανέλα της Παρτίζαν. Η ζωή στο Βελιγράδι όμως δεν του άρεσε κι έτσι σε ένα ταξίδι του για το Τέξας πήρε την απόφαση να μην επιστρέψει ποτέ. Ο μάνατζέρ του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς έψαχνε μια καλύτερη ομάδα για τον παίκτη του και ο Ολυμπιακός που είχε βγει στην αγορά για να αντικαταστήσει τον Λούκας, άρπαξε την ευκαιρία. Για να συμβεί αυτό μάλιστα, ο Λο είχε αποζημιώσει τους Σέρβους με δικά του χρήματα.

Πέραν τούτου, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να χαλάσει τη συμφωνία του με τον Αλεκσάνταρ Ράσιτς ο οποίος ήταν με τα εισιτήρια στο χέρι προκειμένου να έρθει από τη Ρίτας στην οποία αγωνιζόταν.

Το ντεμπούτο του έγινε στην πρώτη αγωνιστική του top -16, σε αγώνα στο ΣΕΦ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο ίδιος σημείωσε μόλις 2 πόντους σε κάτι περισσότερο από 5 λεπτά συμμετοχής. Η συνέχεια ωστόσο ήταν εκπληκτική. Ο Λο έδεσε αμέσως με την ομάδα και μαζί με τον Ντόρσεϊ που ήταν επίσης προσθήκη της ίδιας χρονικής περιόδου, έδωσαν στην ομάδα την ώθηση που χρειαζόταν. Ο Λο ήταν άψογος στο οργανωτικό κομμάτι, βοηθούσε αρκετά στο σκορ και μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη είχαν συνθέσει μια δυάδα στα γκαρντ που απογείωνε το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Στις 13 Μαΐου του 2012 η ομάδα του Πειραιά σημειώνει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Final 4. Κερδίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό και κατακτά για 2η φορά στην ιστορία της το τρόπαιο της Euroleague. Ο Λο ολοκληρώνει δίχως πόντο την αναμέτρηση, όμως οι εμφανίσεις του μέχρι τον τελικό του έχουν ήδη χαρίσει την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επόμενη σεζόν είναι ονειρική για τον ίδιο και την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο τιμόνι του πλέον, παίζει φοβερό μπάσκετ και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Στο Final 4 του Λονδίνου παραδίδει μπασκετικά μαθήματα στις ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ και φτάνει στο back2back εύκολα, έπειτα από μια μοναδική παράσταση στον τελικό, κόντρα στους Μαδριλένους. Ο Λο σημειώνει 20 πόντους, κατεβάζει πέντε ριμπάουντ και μοιράζει άλλες τόσες ασίστ, σε μια βραδιά γεμάτη για τη στατιστική του.

H συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη. Ο Λο ξεκίνησε να πονάει στο γόνατό του, έχανε αγώνες εξαιτίας αυτού μέχρι που σε ένα ματς κόντρα στον ΚΑΟΔ τραυματίστηκε πιο σοβαρά. Η καριέρα του στο λιμάνι του Πειραιά ολοκληρώθηκε δίχως ο ίδιος να πάρει όσα άξιζε. Το γόνατό του τον είχε προδώσει και του στέρησε την ευκαιρία να γίνει παίκτης – σημείο αναφορά στην Euroleague και την ομάδα του Ολυμπιακού.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Το βράδυ της Τρίτης 5/12, ο Έισι Λο θα πατήσει ξανά το παρκέ του ΣΕΦ. Αυτή τη φορά όχι ως παίκτης, αλλά ως καλεσμένος. Αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα που φέρνει στον Αμερικάνο μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Εκείνες του Final 4 του Λονδίνου. Όταν ο «κομήτης» Λο είχε πέσει στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου…

Sportal Euroleague Show με Αναντολού Έφες - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης