Έγραψε ιστορία η Έιτζα Γουίλσον: Έγινε η παίκτρια με τους περισσότερους πόντους σε μια σεζόν!

Έγραψε ιστορία η Έιτζα Γουίλσον: Έγινε η παίκτρια με τους περισσότερους πόντους σε μια σεζόν!

Η σούπερ-σταρ των Λας Βέγκας Έισιζ, Έιτζα Γουίλσον, έγινε η παίκτρια με τους περισσότερους πόντους σε μια σεζόν, σκοράροντας 27 κόντρα στις Ιντιάνα Φίβερ.

Σε μόλις 35 συνολικά παιχνίδια την φετινή σεζόν, η «άσος» των Λας Βέγκας Έισιζ, Έιτζα Γουίλσον, κατάφερε να ξεπεράσει τους περσινούς 939 πόντους της Τζούελ Λόιντ και να γίνει η παίκτρια με τους περισσότερους πόντους σε μια σεζόν στο WNBA. Αυτό μάλιστα το πέτυχε κόντρα στην έτερη... recordwoman Κέιτλιν Κλαρκ και τις Ιντιάνα Φίβερ, με την «27αρα» της να οδηγεί τις Έισιζ στην νίκη με το 75-86.

Η MVP του 2020 και το 2022 έφτασε τους 956 πόντους την φετινή σεζόν και μάλιστα βρίσκεται κοντά και σε άλλο ένα επίτευγμα. Εάν για τα επόμενα 4 εναπομείναντα παιχνίδια των Έισιζ στην regular season έχει κατά μέσο όρο 11 πόντους, τότε η Γουίλσον θα γίνει η πρώτη παίκτρια του WNBA που φτάνει τους 1.000 πόντους σε μια σεζόν. Μετά το τέλος του αγώνα μάλιστα, η ίδια μίλησε για το ρεκόρ της λέγοντας εξής:

«Είναι πραγματική ευλογία για εμένα, σίγουρα δεν το θεωρώ κάτι το δεδομένο. Ανά τα χρόνια έχουν περάσει εκπληκτικές παίκτριες από την λίγκα, οπότε το να βρίσκεται το όνομά μου ανάμεσα σε αυτές είναι πραγματικά μια ευλογία. Πρέπει να αποδώσω μεγάλο μέρος του επιτεύγματος αυτού και στις συμπαίκτριές μου, γιατί χωρίς αυτές δεν θα έπαιρνα καν τη μπάλα στα χέρια μου»

Σε ερώτηση σχετικά με το τί της δίνει κίνητρο για να βγαίνει στο παρκέ και να καταγράφει αυτές τις τρομακτικές επιδόσεις, παρόλο τους τραυματισμούς και την κόπωση των Ολυμπιακών Αγώνων -στους οποίους πρωταγωνίστησε με την «χρυσή» ομάδα των ΗΠΑ- η Έιτζα απάντησε:

«Το ψυχαγωγικό κομμάτι, το διασκεδαστικό κομμάτι. Το μπάσκετ είναι ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι να παίζεις. Είναι κάτι που αγαπώ και ευχαριστιέμαι, οπότε αυτό είναι που μου δίνει κίνητρο κάθε πρωί. Το να βλέπω αυτό το μικρό κορίτσι που θέλει να γίνει η επόμενη Έιτζα, η επόμενη παίκτρια του WNBA, αυτό είναι που μου δίνει κίνητρο και αυτό θα συνεχίσω να κάνω κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στο παρκέ»

Την τρέχουσα σεζόν η Γουίλσον έχει κατά μέσο όρο 27,3 πόντους, 11,9 ριμπάουντ, 2,3 ασίστ και 1,9 κλεψίματα, νούμερα τα οποία πραγματικά προκαλούν αίσθηση και την έχουν βάλει για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τρίτου MVP βραβείου της. Οι Έισιζ πλέον βρίσκονται στην δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας με ρεκόρ 23-13 με την Γουίλσον να παίρνει τις Έισιζ «από το χέρι» και να τις οδηγεί στο three-peat, με την ίδια να θέλει να βγει και back-to-back MVP των τελικών.