MVP για τρίτη φορά στην καριέρα της η Έιτζα Ουίλσον, αυτή την φορά ομόφωνα!

Η Έιτζα Ουίλσον πανηγυρίζει με την φανέλα των Έισιζ - Φωτ. IMAGO

MVP για τρίτη φορά στην καριέρα της η Έιτζα Ουίλσον, αυτή την φορά ομόφωνα!

Απόστολος Μαυράκης 17:03 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:08 - 22.09.2024

Η Αμερικανίδα άσος των Λας Βέγκας Έισιζ, Έιτζα Ουίλσον, αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της MVP του WNBA και μάλιστα... παμψηφεί.

Μετά από μια φαινομενική σεζόν, «σπάζοντας» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Έιτζα Ουίλσον δεν άφησε πολλά περιθώρια στην rookie Κέιτλιν Κλαρκ να την κοντράρει στην μάχη για το βραβείο του MVP. Η σέντερ των Λας Βέγκας Έισιζ αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της πολυτιμότερη παίκτρια του πρωταθλήματος, αυτήν την φορά μάλιστα ομόφωνα.

Κάπως έτσι, γίνεται η μόνη παίκτρια πέραν της Σύνθια Κούπερ-Ντάικ, η οποία «σκουπίζει» την ψηφοφορία. Βέβαια, δεν είναι η μοναδική που διαθέτει στην συλλογή της 3 βραβεία MVP, καθώς μαζί με την Ουίλσον «χατ-τρικ» στα MVP έχουν κάνει και οι Σέριλ Σούπς, Λίσα Λέσλι και Λόρεν Τζάκσον.

Την σεζόν αυτή η Ουίλσον έγινε η παίκτρια με τους περισσότερους πόντους σε μια σεζόν, σκοράροντας 1.021 πόντους, ενώ παράλληλα είναι και η μόνη που ξεπέρασε το «φράγμα» των 1.000 πόντων σε μια σεζόν. Ακόμη, έσπασε και ρεκόρ σε μέσο όρο πόντων στο τέλος της σεζόν, μετρώντας 26,9 ανά παιχνίδι. Προκάτοχος του επιτεύγματος αυτού ήταν η θρυλική Ντιάνα Ταουράσι, αφού το 2006 είχε ολοκληρώσει την σεζόν με 25,3 πόντους το ματς.

Παρατηρείται μάλιστα και ένα ωραίο μοτίβο στα MVP της Ουίλσον, καθώς φαίνεται να προτιμά τις... ζυγές χρονιές και να αποφεύγει τις μονές, κερδίζοντας το πολυπόθητο βραβείο τις χρονιές 2020, 2022 και πλέον το 2024. Η ίδια ωστόσο έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στην συλλογική επιτυχία της ομάδας της, επιδιώκοντας να κάνει το «three-peat» με τις Λας Βέγκας Έισιζ.

Εάν αυτό συμβεί, την επόμενη σεζόν η Ουίλσον και η παρέα της θα κυνηγούν να ισοφαρίσουν τα περισσότερα σερί πρωταθλήματα στο WNBA. Πιο συγκεκριμένα, από το 1997 που ιδρύθηκε η λίγκα έως και το 2000, η ομάδα των Χιούστον Κόμετς τα... είχε πάρει όλα. Το «ταξίδι» των Έισιζ για το three-peat ξεκινάει τα ξημερώματα της Δευτέρας στις 05:00 κόντρα στην ομάδα των Σιάτλ Στορμ.