«Πρώτα το Μπάσκετ»: Στο πλευρό του Φασούλα ο Γιώργος Αντωνιάδης

Γιώργος Αντωνιάδης (αριστερά), Παναγιώτης Φασούλας

«Πρώτα το Μπάσκετ»: Στο πλευρό του Φασούλα ο Γιώργος Αντωνιάδης

Sportal newsroom 09:28 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 28.08.2024

Με σχετική ανακοίνωση ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ», ανακοίνωσε τη συνεργασία του με «έναν εξαιρετικό άνθρωπο και σπουδαίο τεχνοκράτη». Ο Γιώργος Αντωνιάδης συμπορεύεται με τον Παναγιώτη Φασούλα.

Η 15η του Σεπτέμβρη, ημέρα εκλογών στη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, πλησιάζει και ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Φασούλα, πλαισιώνει τη δυναμική του.

Η τελευταία προσθήκη στο... ρόστερ αφορά αυτή του Γιώργου Αντωνιάδη. Πρόκειται «έναν εξαιρετικό άνθρωπο, έναν σπουδαίο τεχνοκράτη. Η παρουσία του είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας μας να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους με διαδρομή, με έργο, με πρόταση, αλλά κυρίως με μεθοδολογία στη σκέψη», δήλωσε ο Παναγιώτης Φασούλας και διευκρίνισε πως «ο Γιώργος Αντωνιάδης, γιος του ιστορικού και ενεργού στελέχους του Άρη, Χριστόδουλου Αντωνιάδη, με μακρά διαδρομή στο άθλημα, αναπόσπαστο κομμάτι μιας εκ των πιο σπουδαίων ομάδων της χώρας, έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του «Αυτοκράτορα». Κι αυτό έχει τη μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία».

Η παράταξη «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» επιτίθεται στον Λιόλιο με Ιπποκράτη...
ΜΠΑΣΚΕΤ

09:12 - 23.08.2024

Η παράταξη «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» επιτίθεται στον Λιόλιο με Ιπποκράτη...

Χρησιμοποιώντας μια φράση του Ιπποκράτη, η παράταξη «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο, μέσω της οποίας αναφέρεται σε θέματα υγείας και ασφάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο συνδυασμός "Πρώτα το Μπάσκετ" ανακοινώνει με μεγάλη περηφάνια τη συμπόρευση του Παναγιώτη Φασούλα με τον Γιώργο Αντωνιάδη, στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Όχι μια εκλογική νίκη, αλλά νίκη τού μπάσκετ!

Ο Γιώργος Αντωνιάδης γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA από το Imperial College London, με διάκριση και ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά.

Εργάζεται εδώ και 15 έτη στην Τράπεζα Πειραιώς, στην οποία έχει διατελέσει senior manager της διεύθυνσης Investment Banking, με αρμοδιότητα την παροχή υπηρεσιών για εξαγορές / συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.

Διατέλεσε σημαντικό έργο ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και ιδιωτών επενδυτών σε μεγάλη σειρά αποκρατικοποιήσεων, συνολικού ύψους άνω των €6 δισ., μεταξύ των οποίων η πώληση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, του ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ Υποδομών, της Αττικής Οδού κ.α.

Πέραν αυτών, εργάστηκε σε σειρά ιδιωτικών αλλά και δημόσιων εξαγορών και συγχωνεύσεων, παρέχοντας σειρά εξειδικευμένων υπηρεσιών (due diligence, valuation, advisory services) με εξειδίκευση σε έργα υποδομών, ενέργειας και real estate.

Εδώ και τρία χρόνια είναι Διευθυντής της Μονάδας Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Τράπεζας Πειραιώς, έχοντας ως πεδίο ευθύνης την ανάπτυξη και υποστήριξη των δανείων της Τράπεζας στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (άνω των €2 δισ.), την επίβλεψη της ανάπτυξης και υλοποίησης των δανειακών προγραμμάτων εγγυοδοσίας και συγχρηματοδότησης της Τράπεζας σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς αναπτυξιακούς φορείς (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, EIB, EIF, EBRD κ.α.) – τα προγράμματα αυτά έχουν μετουσιωθεί σε δανειακά προϊόντα, προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, ύψους άνω των €3 δισ. την τελευταία τριετία.

«Μπάσκετ (και) με επιχειρηματική αντίληψη»

«Είναι μεγάλη μου τιμή η πρόταση του Άρη να τον εκπροσωπήσω, συμμετέχοντας σε μια τόσο ισχυρή ομάδα σημαντικών για το μπάσκετ ανθρώπων. Προσωπικά, πέρα από την αγάπη μου για το άθλημα, θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να προσφέρω μια πιο τεχνοκρατική ματιά, με στόχο τη βελτιστοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων και πόρων της Ομοσπονδίας, πάντα με γνώμονα την παροχή των απαραίτητων εργαλείων για την ανάπτυξη του αθλήματος, στο επίπεδο των ερασιτεχνικών σωματείων, αλλά και των εθνικών ομάδων. Η προσέγγιση του Άρη για την ανάπτυξη του αθλήματος, όσο και η δική μου, συμβαδίζει με το όραμα του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» για το αύριο του αθλήματος - το μπάσκετ, που είναι το πάθος και η αγάπη μας, είναι χρήσιμο να έχει και μια επιχειρηματική, τεχνοκρατική σκοπιά στη διοίκησή του» δήλωσε ο Γιώργος Αντωνιάδης.

Tags: